Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 1Z] Odcięcie zapłonu na dziurach

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
k11h
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1.9 1Z] Odcięcie zapłonu na dziurach

Post autor: k11h » 13 wrz 2014, 10:13

Witam. Wczoraj robiłem trasę Polska Holandia i zdarzyły mi się dziwne rzeczy. Na nierówności nagle odcięło zapłon, spadł obrotomierz i auto zachowało sie jakby nie dostało paliwa. Trwało to pół sekundy i wszystko wróciło do normy. Później w nocy stało się to jeszcze dwa razy tylko że trwało to malutki ułamek sekundy, tylko obrotomierz spadł o jakiś tysiąc obr. i wszystko wróciło do normy. Nie zauważyłem żeby światła zgasły, rzucił mi sie w oczy tylko ten obrotomierz. Radio chyba też grało bez przerwy. Sprawdziłem klemy, połączenie masy i wszystko solidnie przymocowane. Może to jakiś kabelek od odcięcia zapłonu (w AAZ wiem że jest takie cos), jeszcze nie patrzyłem na okolice pompy. Może miał już ktoś podobną sytuację?

Awatar użytkownika
bozmek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bozmek » 13 wrz 2014, 10:29

Może wtrysk sterujący czasami tak bywa podczas jazdy szarpnie tak gwałtownie po wymianie na afn już tego nie ma.

[ Dodano: 2014-09-13, 10:30 ]
Zapal auto i trzymaj w okolicy 2500 obr a ktoś nie delikatnie Ci stuka młoteczkiem delikatnie po sterującym

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 15 wrz 2014, 10:04

w pompie jest elektro zawor, dodatkowo bym sprawdzil stacyjke, bo obrotek bez stacyjki nie dziala, predkosciomierz poza stacyjka pokazuje predkosc

k11h
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: k11h » 20 wrz 2014, 18:40

No nic, póki co jeździ. Stukanie po sterującym nie dało żadnych efektów, kabelki przy pompie niby są łączone i izolowane, ale ruszałem nimi i silnik normalnie chodził. Kluczykiem w stacyjce ruszałem i też ok, rozbierać na siłę nie będę. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie ;) Dzięki za odpowiedzi :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl