[Audi 80 1.9 tdi 1z] poszła korba bokiem
[Audi 80 1.9 tdi 1z] poszła korba bokiem
mam pytanie jaki silnik ze starszych disli jest podobny dołem do 1z bo w moim poszła korba bokiem i chciał bym wymienic blok z wałem na złomie znalazłem silniki z oznaczeniem 1y i aaz czy z któregos podejdzie blok z wałem bo tłoki sie napewno różnia. pomocy
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nie kombinuj ze starymi upierdliwymi tlukami na komorach wirowych i z posrednim wtryskiem ,do tego z notorycznie rozpadajacym sie w tych silnikach ,polaczeniem walu z kolem pasowym rozrzadu ....bo zamienisz porządne tdi na upierdliwego rempla :roll: nic trwalszego i zywotniejszego jak 1z czy jemu podobne ,nie wymyslono, szukaj więc slupka z tdi ,bo za niewielkie pieniadze mozna kupicstawiik pisze:mam pytanie jaki silnik ze starszych disli jest podobny dołem do 1z bo w moim poszła korba bokiem i chciał bym wymienic blok z wałem na złomie znalazłem silniki z oznaczeniem 1y i aaz czy z któregos podejdzie blok z wałem bo tłoki sie napewno różnia.
ale mi chodzi o sam blok zeby włożyc tłoki głowice i reszte z 1z a bolok był tylko z aaz bo ten akurat ma odpływ oleju od turbo sprawdzałem parametry srednica tłoka taka sama skok wału równiesz to sa bliżniacze silniki tylko na innym osprzęcie przynajmniej tak mi sie wydaje a sam słupek wcale nie jest tani przynajmniej dla nie nie mam milionów na kącie a na złomie mam znajomego i za 200 zł biore wszystko co chce
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Widze ze zamiast robic jak nalezy ,wolisz robic "zlepki " ....blok z tego ,tloki z tamtego :roll: tloki sa pasowane z tulejami , wiec dopasowauja się do siebie i zuzywaja sie rowniez razem..."przedmuchy" kompresji ,po takiej zlepce masz gwarantowane ...ale baw sie i "zlepiaj "stawiik pisze:ale mi chodzi o sam blok zeby włożyc tłoki głowice i reszte z 1z a bolok był tylko z aaz