[Cabrio] Alufelgi na lato - wybór
Witam.
Odświeże temat
Chce zamontować jakąś ładniejszą 17-stkę niż mam w tej chwili
Tylko raz że nie mogę niczego znaleźć w rozstawie 4x108 a dwa, zastanawiam się czy przy takim obniżeniu jakie mam -80 założę na przód 8,5 cala ?
Wątpie że wejda mi 18" :->
Może ktoś już eksperymentował przy takim zejściu w dół z felunkiem ?
Zależy mi żeby wyjść z felgą 10mm poza obrys i zrobić naciąg tzw "hellaflush" style
Pzdr
[ Dodano: 2014-09-10, 23:50 ]
Zależałoby mi mniej więcej na takim spasowaniu felg
Jakie parametry one mogą mieć ?
klik
Odświeże temat
Chce zamontować jakąś ładniejszą 17-stkę niż mam w tej chwili
Tylko raz że nie mogę niczego znaleźć w rozstawie 4x108 a dwa, zastanawiam się czy przy takim obniżeniu jakie mam -80 założę na przód 8,5 cala ?
Wątpie że wejda mi 18" :->
Może ktoś już eksperymentował przy takim zejściu w dół z felunkiem ?
Zależy mi żeby wyjść z felgą 10mm poza obrys i zrobić naciąg tzw "hellaflush" style
Pzdr
[ Dodano: 2014-09-10, 23:50 ]
Zależałoby mi mniej więcej na takim spasowaniu felg
Jakie parametry one mogą mieć ?
klik
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
8,5" musi mieć et13 żeby było na równi z błotnikiem, od takiego et możesz sobie dorzucać dystans, chyba że kupisz felgi z mniejszym et to każdy punkt et w dół spowoduje, że koło będzie się wysuwać na zewnątrz samochodu... jeżeli chodzi o obniżenie i hellaflush, to wystarczy że zaklepiesz część wenętrzną błotnika (jak zajrzysz w nadkole to zrozumiesz o czym mówię), wtedy stworzysz pare mm więcej na pomieszczenie felgi, co do 18" to pisz co palnujesz wsadzić to coś policzymy i ustawimy to koło w nadkolu
Ok.
Na razie szukam...nic ciekawego w rozsądnej cenie nie ma, jedynie 3-4tyś za same felgi wołają
o 17" się mocno nie martwię ze spasowaniem, bardziej martwiłbym się o 18"
Ranty mam zaklepane ładnie, ale przy skręcie ledwo palca wsunę między oponę a błotnik.
Jak myślisz, z 4x108 na 5x112 nie bardzo przechodzić z dystansem ?
Na razie szukam...nic ciekawego w rozsądnej cenie nie ma, jedynie 3-4tyś za same felgi wołają
o 17" się mocno nie martwię ze spasowaniem, bardziej martwiłbym się o 18"
Ranty mam zaklepane ładnie, ale przy skręcie ledwo palca wsunę między oponę a błotnik.
Jak myślisz, z 4x108 na 5x112 nie bardzo przechodzić z dystansem ?
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
Viteknt, :mrgreen:
ja mam 18x9,5" na wszystkich kołach, opony to 215/35 przod i 225/35 tyl, z et jest troche grubsza sprawa bo mam odsadzenie piast z przodu o 12 mm glebiej niz seria b4, daltego finalnie mam et21 z przodu, a z tylu et36
napisz jeszcze czy chcesz zeby Ci wystawalo kolo czy jednak bylo schowane, a moze idealnie na rowni z blotnikiem, na cabrio i tak sie wzorowac nie masz co, bo my mamy szersze blotniki z tylu, natomiast przod ma kazdy taki sam
ja mam 18x9,5" na wszystkich kołach, opony to 215/35 przod i 225/35 tyl, z et jest troche grubsza sprawa bo mam odsadzenie piast z przodu o 12 mm glebiej niz seria b4, daltego finalnie mam et21 z przodu, a z tylu et36
napisz jeszcze czy chcesz zeby Ci wystawalo kolo czy jednak bylo schowane, a moze idealnie na rowni z blotnikiem, na cabrio i tak sie wzorowac nie masz co, bo my mamy szersze blotniki z tylu, natomiast przod ma kazdy taki sam
Sorry za opóźnienie w temacie
Chciałem żeby rant felgi wystawał zza błotnika, a opona miałaby wejść do wewnątrz
Dość duży naciąg jest w planie, tylko teraz pytanie...17" czy 18" cali
Ta 17" leży ładnie, ale coś sie prosi te koło o większe...
Mam możliwość wciągnąć czarne RH ZW z polerowanym rantem, ale martwię się że te koło całkowicie się zgubi i nie wiem jak mi to spasi z moim kolorem
Chciałem żeby rant felgi wystawał zza błotnika, a opona miałaby wejść do wewnątrz
Dość duży naciąg jest w planie, tylko teraz pytanie...17" czy 18" cali
Ta 17" leży ładnie, ale coś sie prosi te koło o większe...
Mam możliwość wciągnąć czarne RH ZW z polerowanym rantem, ale martwię się że te koło całkowicie się zgubi i nie wiem jak mi to spasi z moim kolorem