Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.0 ABK 115km] "Czarna perła" by Mosiek

Prezentacja w/w od 1991 do 1996.
Awatar użytkownika
Mosiek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[2.0 ABK 115km] "Czarna perła" by Mosiek

Post autor: Mosiek » 14 wrz 2014, 12:39

Witam serdecznie :mrgreen:

Od dłuższego czasu jestem klubowiczem tego wspaniałego forum, jednak do tej pory nie udało mi się znaleźć odpowiednio dużo czasu na założenie i prowadzenie własnego tematu o mojej 80tce. Czas najwyższy <ok>

[center]Moim celem jest doprowadzenie swojego auta do jak najlepszego stanu wizualnego i technicznego. Chcę też dokonać kilku estetycznych wymian/poprawek i w przyszłości startować do tytułu 80tki miesiąca ;) Do tego jednak jeszcze daleka droga.
[/center]
Na początek dwa zdjęcia, które mam zamieszczone w forumowym garażu a zostały zrobione na jednym ze spotów w Legnicy:

Obrazek
Obrazek

Kolejne zdjęcia będę dorzucać po każdej zmianie wyglądu <piwo>

Silnik ABK 2.0 115km Rocznik 93r. Przebieg 275tyś. Kupiłem go ponad rok temu za 4 tysie z kompletem nowych opon letnich i zimowych. Czy drogo? Wydaje mi się, że tak biorąc pod uwagę ilość napraw jakie musiałem później dokonać. Błąd amatora, ale cóż kupiłem i włożyłem do dziś prawie drugie tyle. Na szczęście teraz już poczciwy ABK się nie psuje a ja wiele wyniosłem z przygód mojej Audi i nareszcie jestem gotów by ją upiększać. Były chwile zwątpienia, nawet zakładałem temat na forum z pytaniami czy jest sens ją trzymać i ładować w naprawy. na szczęście problemy już rozwiązane i cieszę się, że mimo mojego przywiązania do tego auta nie byłem zmuszony go sprzedawać :)

A teraz co mam w planach:

- wymienić lampy na zespolone + jakieś dobre żarówki,
- lampy tył na ciemniejsze,
- regeneracja ALU (nie ma na zdjęciach) + malowanie,
- wymiana zderzaka przód lub jego naprawa (mam powyłamywane uchwyty - lekko opada),
- nowy lakier (kolor ten sam lub bardzo podobny),
- odświeżyć grill,
- nowa blenda,
- wymienić stare uszczelki w niektórych miejscach.

Wnętrze:

- kierownica ori 3 lub 4 ramienna bez poduchy,
- wymiana boczków przód i tył,
- naprawa podświetlenia od nawiewu itp + dołożenie światełek przy uchwytach nad drzwiami,
- wymiana tunelu i naprawa zapalniczki,
- fotele (jakieś nowe poszycie, może pół-skóra, jeszcze nie wiem),
- wymiana półki tył,
- więcej! (przeglądanie forum, waszych pomysłów, rad, rezanko itp.)

Mechanika: mimo wielu napraw wciąż jeszcze mam do poprawek kilka rzeczy:

- wiązka na klapie z tyłu,
- konserwacja podwozia (tak zapobiegawczo),
- poprawić wydech (gdzieś przy kolektorze i w okolicach katalizatora mam przedmuchy),
- elektryka (poprzedni właściciel robił straszne rzeźby, teraz wiele kabli muszę zabezpieczyć, poukładać/wymienić. Ogólnie zrobić prześwietlenie),

Tak więc czeka mnie jeszcze duuużo pracy, ale mam nadzieję, że cel zostanie osiągnięty. Jako osoba mało jeszcze znająca się na motoryzacji, będę pytać was klubowicze o wszelakie rady, pomysły, spostrzeżenie w tym własnie temacie <ok>
[center]
Po każdym nowym modzie będę wrzucać fotki i edytować ten temacik.
Pozdrawiam i liczę na wasza pomoc! <piwo> [/center]

Awatar użytkownika
jaro7427
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jaro7427 » 14 wrz 2014, 20:39

powoli do celu a włożyłeś w nią sporo to myślę że będzie za to wdzięcznie służyć ja swoją też szykowałem przez długi czas ale służy jak tzreba

Awatar użytkownika
Mosiek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mosiek » 15 wrz 2014, 21:43

Dzięki :) no powiem szczerze że miałem z nią wiele kłopotów, ale teraz powoli zaczyna się odwdzięczać :) zaczynam też prace nad poprawą wnętrza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi 80/90 - B4.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl