[B4 2.0 ABK] Błąd airbaga n153
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Stale paląca się kontrolka AirBag
Witam mobile. Mam problem. Jakiś czas temu zapaliła mi się kontrolka od Airbag'a.
I po chwili zgasła. Kilka dni później już po każdym odpaleniu Audiczki kontrolka była zapalona i świeciła się około minuty po czym gasła, aż pewnego dnia zapaliła się n a dobre. PO przekręceniu zapłonu jeździe aż do zgaszenia kontrolka AIRBAG non stop się świeci. Moje pytanie: JAKIE PRZYCZYNY I JAK TO WYŁĄCZYĆ? Pomocy
I po chwili zgasła. Kilka dni później już po każdym odpaleniu Audiczki kontrolka była zapalona i świeciła się około minuty po czym gasła, aż pewnego dnia zapaliła się n a dobre. PO przekręceniu zapłonu jeździe aż do zgaszenia kontrolka AIRBAG non stop się świeci. Moje pytanie: JAKIE PRZYCZYNY I JAK TO WYŁĄCZYĆ? Pomocy
Witam
Wyglada na to,ze mam podobny problem.Jestem po wymianie nagrzewnicy
/robilismy to razem z moim bratem ok.1 tygodnia/Straszna robota.Oczywiscie dwie spinki od kanalu powietrznego uszkodzone.Ale do sprawy .Zgodnie ze wskazowkami Kolegow z forum przed zdieciem calej deski rozdzielczej odlaczylem akumulator odpiolem air-bag/mam tylko dla kierowcy/.Pragne nadmienic,ze przd ta cala robota kontrolka od poduszki swiecila sie ok 2 min po
odpaleniu silnika teraz swieci caly czas/oprocz tego nie dziala centralny zamek/
Przeczytalem na forum,ze pod kierownica jest jakas tasma.Nic takiego u mnie nie stwierdzilem.Przez otwory w kierownicy przechodza dwa przewody jeden czerwony 2 pinowy do poduszki oraz jeden do sygnalu .Pole slizgowe posmarowalem smarem do klem aku.Czeka mnie powtorna odkrecanie kierownicy bo jest krzywo przykrecona .Powiedzcie co moge jeszcze sprawdzic
przed udaniem sie do warsztatu na Vaga.I tak przy okazji czy sam moge gdzes kupic kabel do laptopa i program Jaki bylby najlepszy.
pozdrawiam burda
Wyglada na to,ze mam podobny problem.Jestem po wymianie nagrzewnicy
/robilismy to razem z moim bratem ok.1 tygodnia/Straszna robota.Oczywiscie dwie spinki od kanalu powietrznego uszkodzone.Ale do sprawy .Zgodnie ze wskazowkami Kolegow z forum przed zdieciem calej deski rozdzielczej odlaczylem akumulator odpiolem air-bag/mam tylko dla kierowcy/.Pragne nadmienic,ze przd ta cala robota kontrolka od poduszki swiecila sie ok 2 min po
odpaleniu silnika teraz swieci caly czas/oprocz tego nie dziala centralny zamek/
Przeczytalem na forum,ze pod kierownica jest jakas tasma.Nic takiego u mnie nie stwierdzilem.Przez otwory w kierownicy przechodza dwa przewody jeden czerwony 2 pinowy do poduszki oraz jeden do sygnalu .Pole slizgowe posmarowalem smarem do klem aku.Czeka mnie powtorna odkrecanie kierownicy bo jest krzywo przykrecona .Powiedzcie co moge jeszcze sprawdzic
przed udaniem sie do warsztatu na Vaga.I tak przy okazji czy sam moge gdzes kupic kabel do laptopa i program Jaki bylby najlepszy.
pozdrawiam burda
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
burda, prawdopodobnie trzeba tylko skasować błąd poduchy bo on sam nie zginie. A dopiero później szukać dziury w całym gdy ten błąd nie zechce się skasować. \
Kabelek można kupic właściwie byle jaki na allegro tego pełno.
Kabelek można kupic właściwie byle jaki na allegro tego pełno.
taśma na pewno jest tylko w obudowie niestety ale nie mam przy sobie fotki jak to wygląda bo całkiem niedawno to u siebie wymieniałem.burda pisze:Przeczytalem na forum,ze pod kierownica jest jakas tasma.Nic takiego u mnie nie stwierdzilem.
Witam,
nie wiem czy zadajac pytanie nie lamie regulaminu,jesli tak prosze o korekte.
Chce sobie kupic Interfejs +KKL /aukcja na Allegro 4666755663/.
Kosztuje to 120 zl. Rozmawialem dzisiaj z kims w sprawie zakupu-upewnil mnie ,ze kupujac ten zestaw potrzebuje tylko laptopa z USB no i oczywiscie samochodu . Poradzcie Koledzy czy warto to kupic i czy to bedzie w miare dobrze funkcjonowalo.Powiem krotko,ze w tych sprawach nie jestem"orlem".
Prosze Kolegow o szybka odpowiedz za ktora z gory dziekuje.
burda
Kosztuje to 120 zl. Rozmawialem dzisiaj z kims w sprawie zakupu-upewnil mnie ,ze kupujac ten zestaw potrzebuje tylko laptopa z USB no i oczywiscie samochodu . Poradzcie Koledzy czy warto to kupic i czy to bedzie w miare dobrze funkcjonowalo.Powiem krotko,ze w tych sprawach nie jestem"orlem".
burda
lepiej toburda pisze:Witam,
burda
http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-ka ... -piny.html
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
za tyle piniędzy ja za swój dałem coś około 40 zeta i działa już 3 rokburda pisze:Kosztuje to 120 zl.
o taki coś http://allegro.pl/kabel-diagnostyczny-v ... 15523.html
i do tego taka przejściówka http://allegro.pl/adapter-przejsciowka- ... 99506.html
funkcjonować będzieburda pisze:Poradzcie Koledzy czy warto to kupic i czy to bedzie w miare dobrze funkcjonowalo.