[B4 all] Brak oswietlenia wnetrza po krancówce.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Z tego co pamiętam plus idzie cały czas na lampki, a załącza się je masą. Jedna masa idzie z pompki na pozycje zapalania po otwarciu drzwi a druga to stała masa do zapalenia lampki ręcznie.Jarewa pisze:Brak masy, lub przewód masowy, pompkę zostaw w spokoju.
emanuel33, weź sobie plus z innego miejsca i sprawdź z jakąś żarówką czy masz stałą masę i masę po otwarciu drzwi (przy otwieraniu drzwi musisz mieć wszystkie drzwi zamknięte).
Spoko, tylko które to wejścia w kostce co idą do masy? Spr miernikiem i ciągle 0 pokazuję.
[ Dodano: 2014-09-18, 09:27 ]
A jeszcze dopytam się, ale powinno być kostek do tej lampki w panelu jak mam sterowanie pompką, 2 czy 1 ? Podłączałem lampkę wtyczką którą chce podpiąć nad drzwiami kierowcy w różnej kombinacji z plusem z innego miejsca i z masą kostki i nie zapaliła się żaróweczka.
[ Dodano: 2014-09-18, 09:27 ]
A jeszcze dopytam się, ale powinno być kostek do tej lampki w panelu jak mam sterowanie pompką, 2 czy 1 ? Podłączałem lampkę wtyczką którą chce podpiąć nad drzwiami kierowcy w różnej kombinacji z plusem z innego miejsca i z masą kostki i nie zapaliła się żaróweczka.
-
- Forum Audi 80
Kostek czy pinów w kostce?emanuel33 pisze:ale powinno być kostek do tej lampki w panelu jak mam sterowanie pompką, 2 czy 1 ?
Pinów powinno być po 3 (plus, stała masa i masa po otwarciu drzwi).
Kostek jedna albo dwie identyczne. Dwie będziesz miał jak masz lampki w rączkach na drzwiami. Oczywiście mierz w kostce które nie idzie do rączej drzwi bo tam prądu nie znajdziesz.
-
- Forum Audi 80
A nie miałeś nigdy dwóch? Może została tylko ta idące do reszty lampek i dlatego nie działa.
Jak chce ci się odkręcać półkę po kierownicą to możesz poszukać potrójnego kabla (taśmy) idącej do słupka i w tym miejscu zmierzyć czy masz zasilane (będziesz musiał się wkłuć).
Albo wyjmij którąś lampkę z rączki i zmierz omomierzem czy masz przejście na tą jedyną kostkę która ci została.
Jak chce ci się odkręcać półkę po kierownicą to możesz poszukać potrójnego kabla (taśmy) idącej do słupka i w tym miejscu zmierzyć czy masz zasilane (będziesz musiał się wkłuć).
Albo wyjmij którąś lampkę z rączki i zmierz omomierzem czy masz przejście na tą jedyną kostkę która ci została.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80