[B3 2.0 3A] złącze diagnostyczne
[B3 2.0 3A] złącze diagnostyczne
witam kolegów i nap krótko bo mam audi z 1989 roku z silnikiem 2.0 E a kod silnika to 3A i chodzi mi tylko gdzie znajduje się złącze diagnostyczne i czy w ogóle w tym modelu występuje bo pali mi się kontrolka od abs i chcę tą usterkę zlikwidować. z góry dzięki za odpowiedzi
no właśnie po to szukam tych gniazd diagnostycznych żeby się podpiąć pod nie i myślę że pokaże mi który czujnik albo co jest zepsute w tym abs-ie
[ Dodano: 2014-09-17, 15:58 ]
koledzy czy znajdzie się ktoś na forum który by mi w końcu odpisał na moje pytanie bo zależy mi na czasie żeby to naprawić bo nie lubię jeździć autem jak coś jest nie sprawne
[ Dodano: 2014-09-17, 15:58 ]
koledzy czy znajdzie się ktoś na forum który by mi w końcu odpisał na moje pytanie bo zależy mi na czasie żeby to naprawić bo nie lubię jeździć autem jak coś jest nie sprawne
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
mozesz sprobowac siie wpiac w sam komputer ABS-u ktory mysle ze w b3 jest tak samo jak w sedanie b4 czyli pod siedziskiem kanapy, dodatkowo jest bodajze przekaznik pod kierownica nr 76 z miejscem na bezpiecznik, tez warto go zbadac,
kabelkologie pod ten komp abs-u masz po czesci wytlumaczone tutaj https://audi80.pl/b4-19-1z-schemat-e ... t90509.htm nie gwarantuje ze to bedzie to ale warto sprobowac
kabelkologie pod ten komp abs-u masz po czesci wytlumaczone tutaj https://audi80.pl/b4-19-1z-schemat-e ... t90509.htm nie gwarantuje ze to bedzie to ale warto sprobowac
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
ale Krys1994, już Ci napisał że złącze diagnostyczne w b3 były pod półką kierowcy, patrzyłeś tam :?:bron1979 pisze:koledzy czy znajdzie się ktoś na forum który by mi w końcu odpisał na moje pytanie
ale nie ma takiej potrzeby bo one się usuwają same kiedy naprawimy usterkę. Przy każdym włączeniu zapłonu komp sprawdza i gdy wsio jest git to błędu nie będzieKrys1994 pisze:Błędów niestety przez te złącza nie usuniesz