witam, chcę zmienić przekładnię do b4, czy będzie pasowała z b3?? z jakiego silnika do mojego ABT??Czy ABK z okrągłym filtrem.
i Pytanie dwa. Czy mam uszkodzoną przekładnię czy pompę? przy skręcaniu koła przy robieniu drugiego kółka ząbkuje i piszczą paski..
[B4 2.0 ABT] Czy będzie pasowała przekładnia z b3 do B4
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
abk nie ma okrągłego filtra to razdarkmen21 pisze:Czy ABK z okrągłym filtrem.
a 2 tag zastosowałeś abt a nie wiem czy oto auto Ci chodzi bo w profilu masz abk więc nie wiem jaki masz silnik, akurat w tej sprawie to pewnie nie wiele przeszkadza ale tak na przyszłość, więc się zdecyduj
tego to akurat nie rozumiem co to jest ząbkowanie :?: może Ci przeguby pstrykają :?: a co do piszczenia to może paski za luźno napiętedarkmen21 pisze:przy skręcaniu koła przy robieniu drugiego kółka ząbkuje i piszczą paski..
PieterB, silnik mam 2.0 90KM z tego co widzę na wiki to ABT-mój błąd-pomyliłem się.
Przy większych skrętach kół obojętne czy lewo czy prawo , magiel nie kręci kół płynnie i normalnie, tylko w sposób taki jakby nie było płynu-a jest full. To występuje tylko od powyżej 1,5 obrotu. , gałki sprawdzałem i nie wyczułem luzu, a sam magiel jest mokry.
Przy większych skrętach kół obojętne czy lewo czy prawo , magiel nie kręci kół płynnie i normalnie, tylko w sposób taki jakby nie było płynu-a jest full. To występuje tylko od powyżej 1,5 obrotu. , gałki sprawdzałem i nie wyczułem luzu, a sam magiel jest mokry.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
darkmen21, no to możliwe że winny jest magiel lub sama pompa wspomagania, a czy magiel pasuje od b3 tego nie wiem musisz poczekać na odpowiedź kogoś kto to będzie wiedział
to zmień sobie w profilu :!:darkmen21 pisze:PieterB, silnik mam 2.0 90KM z tego co widzę na wiki to ABT-mój błąd-pomyliłem się.