Witam
Pytanie jak w temacie, oszukałem się w sieci i szczerze mówiąc teraz więcej nie wiem niż wiem :mrgreen:
Chodzi mi o:
1. przede wszystkim markę, co wybrać?
2. pojemność ? prąd rozruchowy ? (robię krótkie odcinki, w większości 15 km i gaszę, po 8 godzinach znów 15 km i gaszę)
3. jakie wymiary i czy + ma być po prawej stronie ?
Pytam o wymiary i + bo do tej pory jeździłem z żelowym aku składanym z baterii i miał niestandardowe wymiary. Zdobyłem osłonę i chciałbym ją założyć po zakupie normalnego aku. :mrgreen:
[COUPE 2.3 NG] jaki akumulator wybrać ?
Ok, co w takim razie z tym + ? Po prawej ma być ? czyli po prawej patrząc od klem ? Klemy rozumiem mają być zwrócone w kierunku tyłu auta po zamontowaniu ?
Ile taki aku ze średniej półki pojeździ ? Warto brać z 3 letnią gwarancją czy i tak nie da się jej wyegzekwować ? Gdzie kupować żeby nie był "zleżany" ?
Ile taki aku ze średniej półki pojeździ ? Warto brać z 3 letnią gwarancją czy i tak nie da się jej wyegzekwować ? Gdzie kupować żeby nie był "zleżany" ?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
A ja Wam powiem że jakoś zawsze miałem aku firm których nazw nawet nie pamiętam znaczy najtańsze i nigdy z żadnym nie miałem problemu. Więc jestem zdania że gdy instalacja auta jest w porządku ładowanie i rozrusznik też to każdy aku będzie działał dość długo, oczywiście zawsze są jakieś wyjątki od reguły - wiadomo.