[B4 2.0 ABT] Problem z prędkościomierzem
[B4 2.0 ABT] Problem z prędkościomierzem
Sie ma chłopaki jest taki problem gdy ruszam to wskazowka predkosciomierza nie podnosi sie. Dopiero jak dalej przyspieszam to szybko zaczyna sie podnosic do 40 km/h i potem juz normalnie plynnie dziala. Co konkretnie moze byc przyczyną ? czyzby zimne luty w liczniku ? Dodam ze jak tocze sie spod swiatel to czasem pukniecie w szybke licznika powoduje ze wskazowka zaczyna dzialac. Z gory dzieki za zainteresowanie tematem. Pozdro.
Podepnę się.
U mnie w 1Z jest trochę inaczej.
Do tej pory ładnie pięknie, wszystko hasało, a od wczoraj wskazówka prędkościomierza dosłownie szaleje.
Podczas jazdy np. przy 60km/h wskazówka buja się po czym wskakuje na 80, 100, 140, opada w granice 60, kawałek w dół i znów do góry...
Nie rozbierałem jeszcze licznika, tylko go wyciągnąłem, przeczyściłem kostki i podłączyłem z powrotem, ale nic z tego.
Poczynania te powinno widać na załączonym filmiku:
U mnie w 1Z jest trochę inaczej.
Do tej pory ładnie pięknie, wszystko hasało, a od wczoraj wskazówka prędkościomierza dosłownie szaleje.
Podczas jazdy np. przy 60km/h wskazówka buja się po czym wskakuje na 80, 100, 140, opada w granice 60, kawałek w dół i znów do góry...
Nie rozbierałem jeszcze licznika, tylko go wyciągnąłem, przeczyściłem kostki i podłączyłem z powrotem, ale nic z tego.
Poczynania te powinno widać na załączonym filmiku:
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan