Panowie mam problem po przekładce na pierburga, chodzi o to że auto po dłuższym postoju lub po nocy nie odpala za pierwszym razem - kręci i nic. Za drugim razem pali od strzała. To co już sprawdziłem:
paliwo się ni cofa - mam pompkę i pompowanie nic nie daje
kąt wtrysku 51-53
dawka 4,4mg
rsw 0,740
błędów na kompie brak.
Wystarczy przekręcić rozrusznikiem dosłownie kawałek cofnąć kluczyk i za drugim razem pali na strzał - za pierwszym można kręcić 2s lub 2min i nie odpali. Może ktoś coś podpowie - bo ja głupi już jestem.
[B4 1.9 1Z] problem z odpaleniem po przekłace na pierburga
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Pierwszy raz cos takiego slysze :shock: Sprawdz sobie co sie dzieje z nastawnikiem ,jak przekrecisz kluczyk ...zrzuc dekielek i obserwuj czy palec idzie "w prace " po przekreceniu zaplonu i po kilku sekundach wraca z powrotemieble pisze: mam problem po przekładce na pierburga, chodzi o to że auto po dłuższym postoju lub po nocy nie odpala za pierwszym razem - kręci i nic.
- krzyn33
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Audi A3
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
A kręcisz od razu czy czekasz chwilkę ? Chodzi mi o to, że: ja też jestem po przekładce i jak przekręcę kluczyk w pozycję 1 (zapalą się kontrolki) i od razu przekręcam na 2 próbując odpalić to mogę do usranej śmierci kręcić i nie odpali, a wystarczy, że po przekręceniu w pozycję 1 zaczekam jedną lub dwie sekundy i wtedy dopiero kręcę) to pali od strzała.
-
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z