mam kilka pytan koledzy mianowicie chce wymienic podsufitke gdyz nie wyglada najlepiej przez to ze poprzedni wlasciciel niezamykal dokladnie szyberdachu(jest na korbke pewnie niechcialo mu sie krecic....)niewazne do rzeczy ile takie cudo moze kosztowac chodzi mi o uzywke zlomy itp.....druga sprawa czy z B4 podejdzie???jak to sie tyczy szyberdachu?z jego obiciem da sie cos zrobic?noi wogole da sie sciagnac pod sufitke bez szkody skoro jest na kleju? chodzi mi o to zebym niekupil bubla na zlomie ze na oko ladna a jak sciagna okaze sie ze cos niechcaco potargali..... z gory dzieki
p.s Do el moderatorow <mikolaj> nie zamykajcie tematu takich pytan niebylo i ewentualnych odpowiedzi
[all]wymiana podsufitki
Najpewniej byłoby wyczyścić-firanka i vanish.Raz to demontowałem w A4-pewnie identyczna jak w B4.Sporo rozbierania,plastiki na słupkach trzeba zdjąć,a mają potężne zatrzaski-trzymają bardzo mocno.Auto nie było stare,twoje pewnie sporo starsze,więc bez potargania i połamania czegoś się nie obejdzie.Poklejone plastiki na słupkach będą wyglądać tragicznie.Ja bym sobie odpuścił-u kolegi musieliśmy wyjąć bo urwał się napęd szybra i woda by się lała,tapicerka była jasno szara,więc miejscami zmieniła kolor i fakturę,mimo naszych zabiegów i starań
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
No co ty, ja przy sciąganiu plastików jeszcze niczego nie połamałemassai pisze:więc bez potargania i połamania czegoś się nie obejdzie.
Tu masz kilka tematów o podsufitce, było troszkę o demontażu wystarczy poszukać, ale czy podejdzie z b4 do b3 to nie wiem.
viewtopic.php?t=3850&start=0
viewtopic.php?t=5431&highlight=podsufitka
viewtopic.php?t=4316&highlight=podsufitka
viewtopic.php?t=6644&highlight=podsufitka