[ALL B4] problem ze światłami mijania
[B4 2.0 ABK] Jedno światło mijania świeci słabiej
Witam , mam pytanie jak w temacie,a mianowicie jedno ze świateł mijania świeci słabiej jakby na żółto, po zmianie na drogowe tylko zmienia się to które świeci jasno, a podczas jazdy w nocy na światłach mijania kontrolka świateł drogowych jakby się delikatnie żarzyła, zmieniłem żarówkę i nie ma żadnych zmian, czym może to być spowodowane,gdzie szukać przyczyny ?
Ostatnio zmieniony 14 sie 2014, 20:22 przez karlos2, łącznie zmieniany 1 raz.
[B4 1.9 1Z] [B4 all] Brak świateł mijania
Witam
Dziś po pracy o 6 rano wsiadam do auta zapalam silnik oraz światła i widzę że zapaliły się i od razu zgasły światła mijania. A więc pierwsze co to sprawdziłem w tej mgle wszystkie bezpieczniki i są OK, potem sprawdziłem czy inne światła działają i wszystko z przodu jak i z tyłu świecą, tak samo świeci licznik (do domu wracałem na długich), wymieniłem żarówkę z lewej strony i nic jeszcze sprawdzę na prawej.
Co może być przyczyną ?
Dziś po pracy o 6 rano wsiadam do auta zapalam silnik oraz światła i widzę że zapaliły się i od razu zgasły światła mijania. A więc pierwsze co to sprawdziłem w tej mgle wszystkie bezpieczniki i są OK, potem sprawdziłem czy inne światła działają i wszystko z przodu jak i z tyłu świecą, tak samo świeci licznik (do domu wracałem na długich), wymieniłem żarówkę z lewej strony i nic jeszcze sprawdzę na prawej.
Co może być przyczyną ?
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
E raczej nie tak samo bo jak pójdzie obwód X w stacyjce to nie działa kupę rzeczy. W stacyjce nie ma tylko obwodu świateł. A długie działały wiec na bank manetka bo to te same zasilanie.
Choć wiadomo że może nie być manetka również może być pinologia krótkie są ciągle używane i nie wytrzymuje instalacja która trochę już lat ma i połączenia się psują a w szczególności przy manetce.
Choć wiadomo że może nie być manetka również może być pinologia krótkie są ciągle używane i nie wytrzymuje instalacja która trochę już lat ma i połączenia się psują a w szczególności przy manetce.
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
A który bezpiecznik lub bezpieczniki są za to odpowiedzialne ?
[ Dodano: 2014-10-21, 20:36 ]
Witam, sorry że tak długo lecz dziś problem rozwiązałem a mianowicie były spalone 2 żarówki w aucie a jak pod robotą włożyłem jedną rezerwową okazało się dziś że też jest spalona. Nie wiem taki pech. Kupiłem 2 żarówki i ładnie świeci. Dzięki wam za pomoc.
[ Dodano: 2014-10-21, 20:36 ]
Witam, sorry że tak długo lecz dziś problem rozwiązałem a mianowicie były spalone 2 żarówki w aucie a jak pod robotą włożyłem jedną rezerwową okazało się dziś że też jest spalona. Nie wiem taki pech. Kupiłem 2 żarówki i ładnie świeci. Dzięki wam za pomoc.