Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1,8S r.91] nie pali na benzynie

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
msanchez
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1,8S r.91] nie pali na benzynie

Post autor: msanchez » 09 gru 2007, 07:16

witam jak w temacie mam audi B3 benzyna + LPG. osatnio jak jeździłem to miałem mało paliwka w baku i swieciła sie rezerwa na auto cheku. ale to nie długo tak. niedawno chce odpalic auto na benzynie jak to zawsze robie i przełaczyc na gaz a tu kicha nie pali wogóle na benzynie. pół baku zalane i nic. pompa słychac przy właczaniu zapłonu ze startuje. przełanczam na gaz i pali za pierwszym. i teraz moje pytanie czy jest mozliwosc zapowietrzenie sie ukłądu ?? jesli tak to jak go odpowietrzyc ??

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 09 gru 2007, 08:20

Może być że układ sie zapowietrzył, żeby go odpowietrzyć musisz krecić troche czasu aż pomp przepompuje paliwo. Możesz też sprawdzić czy do wtrysku dochodzi napiecie. Nie wiem jaki masz motor bo nie napisałej w opisie, wiec cieżko jest powiedzieć gdzie masz co sprawdzić. 1.8S z tego co pamietam wystepowało z trzema silnkami, na gazniku, na wtrysku punkowym i na pełnym mechanicznym.

msanchez
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: msanchez » 09 gru 2007, 08:41

wiesz tak naprawde to nie wiem jaki to motor. mam normalny okragły filt powietrza i co do oznaczen to nie wiem. a jak bede krecił pompą i nie załapie to jak mozna to odpowietrzyc ??

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 09 gru 2007, 09:13

msanchez pisze:mam normalny okragły filt powietrza
To zapewne masz albo gaźnik albo monowtrysk, ale jak wypasili Cie w AC to pewnie masz monowtrysk. Na tej czarnej tabliczce znamionowej koło szyby po lewej stonie jak stoisz przodem do szyby powinnieneś mieć napise oznaczenie silnka, lub też na obudowie rozrządu na naklejce z kodem kreskowym tam też jest napsiane jaki motro, bedą to pierwsze z liter, np PM.
msanchez pisze:a jak bede krecił pompą i nie załapie to jak mozna to odpowietrzyc ??
Nie znam innego sposobu na odpowietrzenie, dodatkowo możesz pompować gazem. Pierw zobacz jaki masz silnk cza sprawdzić jeszcze podawanie paliwa, bo może tu być problem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl