[B4 all] podłączenie kierownicy multifunkcyjnej b4
[B4 all] podłączenie kierownicy multifunkcyjnej b4
Panowie dorwałem taki rarytas:
i mam pytanie, czy może orientuje się ktoś czy da się podpiąć pod ori radio gamma w b4 tą multifunkcję? Może akurat ktoś z tym walczył i wie coś w temacie :->
i mam pytanie, czy może orientuje się ktoś czy da się podpiąć pod ori radio gamma w b4 tą multifunkcję? Może akurat ktoś z tym walczył i wie coś w temacie :->
Ostatnio zmieniony 09 paź 2014, 20:27 przez Afdi87, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Concert CD Grundig, Chorus 2 Grundig tylko one miały sterowanie z kiery na CAN-e
Concert M4, Chorus M4, Symphony CQ-LA1822L i Delta CC Blaupunkt 8AE/8AS (szeroka) miał sterownie cyfrowe na jednym przewodzie.
Nie ożenisz kiery z gamma
Concert M4, Chorus M4, Symphony CQ-LA1822L i Delta CC Blaupunkt 8AE/8AS (szeroka) miał sterownie cyfrowe na jednym przewodzie.
Nie ożenisz kiery z gamma
Ostatnio zmieniony 09 paź 2014, 21:54 przez Jarewa, łącznie zmieniany 2 razy.
Najprawdopodobniej potrzebujesz radio najlepiej z Cabrio to szersze (z a6 i a4 jest ZA szerokie) więc już jeden problem. i dodatkowy kabel z kierownicy prowadzisz do pinu sterowania radiem, najłatwiej podłączyć to pod nie oryginalne radio, np sony albo coś takiego ale wymaga rzeźby w kierze. Radia są sterowane zazwyczaj na zasadzie rezystancji, wiec w kierze lutujesz takie rezostory jakie wymaga Twoje radio do danej funkcji (pinouty w necie)i wpinasz sie w JACKa małego zazwyczaj podpisanego remote w radiu i powinno śmigać. kiedyś tak robiłem pilota zdalnego na kablu do auta na pikniki