[B4 1.9 TDI]Coś stuka przy skręcaniu.
[B4 1.9 TDI]Coś stuka przy skręcaniu.
Ponowie jak w temacie. Od pewnego czasu coś mi stuka w lewym kole przy skręcaniu więc postawiłem na przegub i go wymieniłem. Stukanie nie ustało więc podjechałem sprawdzić co to może być i powiedzieli mi, że sworzeń wahacza. Po wymianie nic nie ustąpiło więc wymieniłem też końcówkę drążka i dalej stuka. Nie mam już pomysłów co to może być. Czy to łożysko a może opony, amortyzator. Nie chciał bym ładować kasy już na próżno. Jeśli macie jakieś propozycje albo też coś takiego mieliście poradźcie mi
- feniks071290
- Forum Audi 80
- Imię: Michał
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.8 AAH
- damianek1234561
- Forum Audi 80
- feniks071290
- Forum Audi 80
- Imię: Michał
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nie ma takiej opcji że mimo że wymieniłeś wszystko ,nadal ci sie takie cuda dzieją ...o ile takie stuki masz na skręconych kołach ,to wygląda to najprawdopodobniej na przeguby zewnętrzne ...nie słysze ,wiec z opisu raczej wróży się jak z fusów ...djabeł pisze:dzień dobry ja mam ten sam problem a nawet gorzej u mnie to jak by się koła urywały i to przy skręcie w prawo czy lewo wymieniłem wszystko nawet maglownicę ma ktoś pomysła z gory Dziękuję 8-)
-
- Forum Audi 80
tak jak piszą koledzy ,powodow może być pare bo autko ma swoje lata ,ja wymieniłem wszystko w swojej wszystkie gomowo metalowe z przodu amory i poduszki aso ,reszta była lemfa,mechanior mi sprawdzał ale breszką ,i po tym cicho,nie ingerowałem w hamulce a ponoć jak luzy na jarzmach też cos puka,doświadczenie mówi mi nie ma sie co stresować,zainwestować w dobre części a bedziesz długo zadowolony z pancer wozu
U mnie przy skręcie na postoju i w sumie nie tylko, prawa sprężyna ma taki gwałtowny silny uskok aż czuć czasami na kierownicy. Wymieniłem poduszki amortyzatora bo powiedziano mi że to jest przyczyną i w razie czego wymieniłem też wszystko co było w zawieszeniu ledwo co zużyte. I już tracę wiarę bo wszystkie moje działania były na marne. Sprężyna nadal tak wali, osadzona jest "niby" dobrze a wszystko dla pewności było składane 2 razy.
Czy sama sprężyna może być temu winna? wydaje się być dobra.
Czy sama sprężyna może być temu winna? wydaje się być dobra.