[all] Audio a zima
-
- Forum Audi 80
[all] Audio a zima
Koledzy mam pytanie czy wyjmujecie audi na zimę bo sam się zastanawiam czy wyjąć bo w tamtą zimę jeden wzmacniacz szlag trafił tylko nie wiem czy to zbieg okoliczności czy przez mróz a nie chciał bym żeby drugi się zepsuł bo szkoda?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
chyba chodziło Ci o audio bo ja audi wyciągam ale audio nieoskars1434 pisze:czy wyjmujecie audi na zimę
Bardzo możliwe że to zbieg okoliczności, wiadomo elektronika nie lubi specjalnie niskich temperatur ale radia jakoś wytrzymują więc i wzmak powinien.
Jest też możliwość że miałeś np bardzo dużą wilgotność w aucie która osadziła się na elektronice i to mogło w jakiś sposób wpłynąć na jego uszkodzenie ale to tylko moja teoria.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
ale jeździłem ze wzmakiem ponad rok i nic się nie działo w końcu któregoś pięknego zimowego dnia sub zaczął buczeć i wogóle wziąłem wzmak do domu i grało normalnie zabrałem radio i podłączyłem pod wzmak w domu i była lipa wiec zamieniłem się z wujkiem na radio i po pół roku było to samo z następnym radiem a teraz mam wzmacniacz drugi tylko że ma podłączenie hi input i tak mam podłączone wogóle nie używam wyjścia do wzmacniacza w radiu tylko mam podpięty pod głośniki bo musiał bym kupować nowe radio
-
- Forum Audi 80
Myślę iż Jarewa ma racje że to problem techniczny a nie zimy u mnie były 2 wzmacniacze i przez prawie 3 zimy nic sie z nimi nie działo specjalnego.
Co do słabej masy ja tak uwaliłem 1 radio myślałem sie po prostu skończyło ale gdy zakupiłem 2gie okazło sie że nie działało i gdy sprawdziłem instalacje kabel masowy nie spełniał zadania wiec albo sie przetarł albo przepalił sprawę załatwiło poprowadzenie nowego kabla wprost do aku;)
Co do słabej masy ja tak uwaliłem 1 radio myślałem sie po prostu skończyło ale gdy zakupiłem 2gie okazło sie że nie działało i gdy sprawdziłem instalacje kabel masowy nie spełniał zadania wiec albo sie przetarł albo przepalił sprawę załatwiło poprowadzenie nowego kabla wprost do aku;)
-
- Forum Audi 80