[80 B4 2.0 ABT ] Gdzie jest czujnik wskaźnika temperatury?
[80 B4 2.0 ABT ] Gdzie jest czujnik wskaźnika temperatury?
Witam Wszystkich Klubowiczow ,mam pytanie;czy ktos wie ktory czujnik odpowiada za wskazania temperatury na desce rozdzielczej,i gdzie jest umiejscowiony w komorze silnika :?: Z gory dziekuje za pomoc.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2007, 19:25 przez szony, łącznie zmieniany 1 raz.
za wskazania temperatury w zegarach odpowiada okrągły szary czujnik 3-pinowy umieszczony na króćcu wodu przykreconym jak patrzysz z przodu po prawej stronie głowicy obok jest niebieski czujnik temperatury 2-pinowy ktory przekazuje wartosc do ECU
jak moge podpowiedziec to przewaznie za bledne wskazania temp. w B4 odpowiada oprocz tego czujnika sam licznik mianowicie powinienes rozkrecic go i przeczyscic sciezki i luty w liczniku pod wskazaniem temperatury sa tam tez 2 lub 3 srubki przykrecone do sciezek ktore nie zawsze dobrze przewodza rokrec to przeczysc posmaruj wazelina techniczna i powinno byc ok czujnik jak masz orginalny to raczej bedzie ok!
jak moge podpowiedziec to przewaznie za bledne wskazania temp. w B4 odpowiada oprocz tego czujnika sam licznik mianowicie powinienes rozkrecic go i przeczyscic sciezki i luty w liczniku pod wskazaniem temperatury sa tam tez 2 lub 3 srubki przykrecone do sciezek ktore nie zawsze dobrze przewodza rokrec to przeczysc posmaruj wazelina techniczna i powinno byc ok czujnik jak masz orginalny to raczej bedzie ok!
Kolego szony, czy ty nie masz czasem walniętej uszczelki pod głowicą? Ja też cudowałem, kombinowałem, wymieniłem wszystkie możliwe czujniki, a okazało się że winna temu była właśnie cieknąca uszczelka pod głowicą. Ze złymi wskazaniami zegara już się prawie pogodziłem. Wymieniłem uszczelkę i wszystko wróciło do normy.