Witam, niedawno zakupiłem sobie 80'tke w sedanie. Jak to przy zakupie uzywanego auta pare czesci wymienilem, w trakcie pobytu w garazu badz też przed (w każdym razie auto nie było w ruchu) zauwazyłem wyciek z pod tylnego prawego koła. Wchodząc pod auto moim oczom pokazał sie taki widok:
Jak widac wszystko jest z płynu hamulcowego...
Jeśli dobrze myśle nr. 1 to przewód hamulcowy, nr 2. wydaje mi się że to linka od ręcznego (jeśli sie myle prosze mnie poprawić) i wlasnie przy tym wezyku, dokladnie na laczeniu znajduje sie najwiecej plynu...
Moje pytanie brzmi co może powodować ten wyciek ?
[B4 2.0 ABK] Wyciek płynu hamulcowego w tylnym kole
-
- Forum Audi 80
Sparciały ze starości przewód hamulcowy i natychmiast trzeba to wymienić - kosztuje grosze. Popatrzeć też po wszystkich.
Widać że masz oparcie u Opatrzności , ale i jej trzeba pomóc bo nieszczęście tuż tuż.
Jedziesz ( nie trza dużo, tak ze 30-40 ), depczesz na hamulec a tu nic !!! Pierońskie uczucie że w sekundzie powietrze z człowieka uchodzi.
Widać że masz oparcie u Opatrzności , ale i jej trzeba pomóc bo nieszczęście tuż tuż.
Jedziesz ( nie trza dużo, tak ze 30-40 ), depczesz na hamulec a tu nic !!! Pierońskie uczucie że w sekundzie powietrze z człowieka uchodzi.
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
zacisk do naprawy ( jak się da ) lub do wymiany niestety. Zestaw naprawczy mniej niż 100 można dostać, problem tkwi w szczypcach do pierścieni ( potrzebnych do rozbiórki od około 100 do 400zł nawet ) gdzieś mam zdjęcia z operacji rozbiórki zacisku.
[ Dodano: 2014-10-20, 21:41 ]
wejdź pod auto niech ktoś zaciąga ręczny ( ten uszczelniacz puszcza lub ośka zardzewiała ) do tego naciśnie nożny i zobaczysz jak leci.
[ Dodano: 2014-10-20, 21:41 ]
wejdź pod auto niech ktoś zaciąga ręczny ( ten uszczelniacz puszcza lub ośka zardzewiała ) do tego naciśnie nożny i zobaczysz jak leci.