[B4 2.0 ABK] Opony na zimę - jakie wybrać?
U mnie na pokładzie już wylądowały Nokiany WRD3 wyprodukowane w Finlandii i po kilku przejazdach na mokrym póki co złego słowa powiedzieć nie mogę. Z ostateczną oceną wstrzymam się jak sypnie śniegiem.
Co do Dębic, to od kiedy przejął je Goodyear model Frigo jest odzwierciedleniem starszych modeli Ultra Grip (chyba 5), więc to chyba nie jest taki zły wybór.
Co do Dębic, to od kiedy przejął je Goodyear model Frigo jest odzwierciedleniem starszych modeli Ultra Grip (chyba 5), więc to chyba nie jest taki zły wybór.
[B4 2.0 ABK] Opony na zimę - jakie wybrać?
Ja mam konkretnie rozmiar 205/55R16 - czy uda mi się znaleźć coś przyzwoitego w budżecie do 1000 zł?
Jakie nowe opony polecacie na zime ?:)
Tak jak w temacie Jakie nowe oponki tak do 1000 zl
patrze na nokiany 195/65/15 za 208 zl za sztuke moze mial ktos z niim do czynienia czy polecacie jakies inne ?
do Audi a6 c4
patrze na nokiany 195/65/15 za 208 zl za sztuke moze mial ktos z niim do czynienia czy polecacie jakies inne ?
do Audi a6 c4
-
- Forum Audi 80
A jeszcze sie wypowiem co do Michelin Alpin A4 w jednym samochodzie mam zamontowane conti ts850 na przod a z tyl alpiny i nie ma porownania conti bije je na glowe na A4 dupe potrafi mi czasem zarzucić a conti to po prostu bajka i tansze o kilka zloty do tego jak kupowalem w sklepie. Na forum doradzali mi micheliny to zdecydowalem ze kupie 2 alpiny a4 na próbę i 2 conti i zaluje tylko ze nie zalozylem 4 conti od razu do jednej fury. Gdyby nie to ze michelinki sa juz smigane pewnie bym je sprzedal a tak sprzedam conti niestety byl by komplet 4szt założone a sa tylko 2 na przód .
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2014-12-02, 14:39 ]
kolego to nie dział autogiełdy :!: po za tym stosuj polskie znaki w swoich postach :!:
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2014-12-02, 14:39 ]
kolego to nie dział autogiełdy :!: po za tym stosuj polskie znaki w swoich postach :!:
Ostatnio zmieniony 02 gru 2014, 14:37 przez mateusz290, łącznie zmieniany 1 raz.
z tego co słyszałem to zimówki powinny być węższe dla lepszego hamowania. Z chęcią bym zobaczył jakieś porównanie drogi hamowania w takich dwóch przypadkach.Oleg pisze:odświeżam, bo szukam aktualnie jakichś dobrych, zimowych. Rozmiar to 185/65 R15 ale tak myślę, czy w zimówkach nie lepiej postawić na nieco szersze i nie założyć rozmiaru 195/65 R15 ?
Witajcie. Wiem że sezon w pełni ale moje stare opony kupione wraz z autem nie dają rady i muszę zmienić na coś. Budżet średni, do 1 000PLN za komplet. Zainteresowały mnie takie produkty:
-continental wintercontact ts 850,
-bridgestone blizzak
Występują one w różnych wersjach, np blizzak lm00 czy lm 32, ktoś miał styczność?
-continental wintercontact ts 850,
-bridgestone blizzak
Występują one w różnych wersjach, np blizzak lm00 czy lm 32, ktoś miał styczność?
Posiadam już trzeci sezon opony frigo 2, 195.65.R 15 na wioskę świetne, drą śnieg aż do ziemi jak trzeba, auto ciągnie w głębokim śniegu do puki nie zawiśnie, tanie i dobre, gorzej już na suchym asfalcie i mega miękkie , auto się przechyla na zakrętach dość mocno, jeżeli na trudny teren mogę polecić, opona poprawna, spełnia swoje zadanie moim zdaniem <ok>