[2.6 V6 ABC] Problem z ogrzewniem klimatronik
Koledzy, a umie jest o tyle dziwna sytuacja, że zawsze po uruchomieniu auta klimatronik startuje z obiegiem wewnętrznym (obrazek od obiegu wewnętrznego nie wyświetla się na ekranie) obieg zewnętrzny uruchamia mi się dopiero kiedy włączę przycisk obiegu wewnętrznego i wtedy świeci mi się na wyświetlaczu obrazek obiegu wewnętrznego. Całkiem na odwrót. Co więcej włączając przycisk obiegu wewnętrznego czasem mi się załącza sprężarka a czasem nie Czy temperatura zewnętrzna ma wpływ na możliwość załączania sprężarki?. Spotkał się ktoś z takim przypadkiem?
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
też się podepnę, żeby nie zakładać nowego - w którym miejscu jest schowany czujnik temperatury zewnętrznej montowany do starego klimatronika w 90b3?
pod zderzakiem go nie ma zbyt często zdejmuję zderzak, nigdzie w okolicy nie było na pasie przednim też nie było (demontowałem do rozrządu) ....
pytam, bo przekłamuje - za dużo ciepłoty zbiera od silnika i często zawyża temp
pod zderzakiem go nie ma zbyt często zdejmuję zderzak, nigdzie w okolicy nie było na pasie przednim też nie było (demontowałem do rozrządu) ....
pytam, bo przekłamuje - za dużo ciepłoty zbiera od silnika i często zawyża temp
Moze po prostu masz gdzies indziej ten czujnik przelożony i zamontowany blizej silnika stad przeklamania?Czesto widywalem w wielu autach te czujniki pomontowane trytytkami np przy bloku,w okolichach kolektorow,miski olejowej itp.Czesto czujnik zmienia swoje miejsce polozenia po jakims dzwonku-nie sam a raczej mechanicy mu w tym pomagaja.Montuja gdzie sie tylko da. :mrgreen: