[B4 1.9 1Z] Jaki gwint na wtryskach
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[B4 1.9 1Z] Jaki gwint na wtryskach
Witam.Panowie potrzebuję wyciągnąć wtryski jednak nie mam ścigacza. Pomyślałem że wystrugam coś w stylu ściągacza. Myślę przyspawać nakrętkę na kawałek rurki, wkręcić na wtrysk i próbować uderzyć młotkiem by wybić wtrysk. Potrzebuje tylko informacji jaki jest gwint na wtrysku?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
hudy, Niekupisz nakrętki z takim gwintem w sklepach z śrubami ,bo jak wspomniał pkrr, to nie jest typowy skok gwintu ...wiec udaj się na pierwszy lepszy szrot i poszukaj metalowego przewodu od typowych wtrysków...wala sie u mnie trochę takich przewodów i od naszych tdi i od renówek dti ...nakrętki takie samepkrr pisze:jakiś kijowy tam jest gwint w sensie nie typowy,
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Nadwozie: Avant
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
hudy, nie wymyślaj :roll: To jest miedziana w 100% podkałdka ,a ta jasna strona ,to odbicie materiału z aluminiowej głowicyhudy pisze:A tak przy okazji panowie podkładka pod wtrysk jest zrobiona tak jakby z 2 materiałów. Jest widoczne odcięcie w połowie i jedna strona jest jasna druga trochę ciemniejsza. Czy jest różnica którą stroną założę np w stronę głowicy?
-
- Forum Audi 80
Teraz moze i robią ,ale 20 lat temu , w czasach kiedy robili nasze auta ,cudów nie robili ,tylko normalne proste rzeczy 8-)hudy pisze:Wiesz jak jest wolałem zapytać bo teraz różne cuda robią
Widocznie czegoś nie doczyściłeś ,albo żle się ułozyło w gniezdziehudy pisze:poprzednie dwie wytrzymały 3 miesiące i znów jest mokro