Tego ci nie powiem bo nigdy nie musiałem zmieniać tego czujnika, więc nie wiem jak jest z jakością zamienników.Damian80b4LDZ pisze: I powiedz mi jeszcze czy czy czujnik położenia wału mogę kupić jakiś zamiennik?
[B4 2.0 ABK] Dusi sie na Benzynie
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
jako czujnik położenia wału rozumiesz halla w aparacie zapłonowym ?? bo nic innego raczej nie ma w tym silniku. Hal by źle działał i na LPG, a sonda nie koniecznie musi być dobra jako że na gazie działa. Bo może masz podczas pracy na gazie emulator sondy. Co do czujnika spalania stukowego można go sprawdzić miernikiem i drewnianym kołeczkiem ( podczas stukania w jego okolicy stała wartość jaka trzyma na mierniku się zmienia )
-
- Forum Audi 80
aldi, kurcze zdaje mi się ze dodawał gazu , ale ręki nie dam sobie uciąć
[ Dodano: 2014-11-05, 11:06 ]
Aldi powiedz mi jeszcze nieraz jak gwałtownie ruszam na Benz jest takie szarpniecie tak samo jak jadę na 2 odpuszczę gaz i nagle depne . Mechanik powiedział mi ze to wina poduszki pod silnikiem , nie chciało mi się trochę wierzyć , powiedział mi stan przy komorze silnika , cofnąć do tyłu i ruszył gwałtownie do przodu to silnik tak podskoczyl ze myślałem ze wyleci , prawa poduszka była wymieniana i okazało się ze lewa jest oryginalna i jest wywalona , ta guma odeszła od góry juz . Możliwe ze to szarpanie przez poduche? Na gazie tego nie czuje tak przy ruszania ale na 2 Biegu czuje
[ Dodano: 2014-11-05, 11:06 ]
Aldi powiedz mi jeszcze nieraz jak gwałtownie ruszam na Benz jest takie szarpniecie tak samo jak jadę na 2 odpuszczę gaz i nagle depne . Mechanik powiedział mi ze to wina poduszki pod silnikiem , nie chciało mi się trochę wierzyć , powiedział mi stan przy komorze silnika , cofnąć do tyłu i ruszył gwałtownie do przodu to silnik tak podskoczyl ze myślałem ze wyleci , prawa poduszka była wymieniana i okazało się ze lewa jest oryginalna i jest wywalona , ta guma odeszła od góry juz . Możliwe ze to szarpanie przez poduche? Na gazie tego nie czuje tak przy ruszania ale na 2 Biegu czuje