Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.8 AAH ] Problem z automatyczną skrzynią biegów.

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
ODPOWIEDZ
paulos
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.8 AAH ] Problem z automatyczną skrzynią biegów.

Post autor: paulos » 05 lis 2014, 13:02

Witam.

Jestem posiadaczem kolejnej audi 80 tylko z tą różnicą, że z automatyczną skrzynią biegów. Od samego początku z tą skrzynią są problemy. Chodzi o to, że po przejechaniu paru kilometrów pojawia się problem z przerzuceniem z biegu 2 na 3, nie ma płynności, na pozostałych biegach jest ok. Po 2 biegu następuje jak gdyby wrzucenie luzu, obroty wzrastają do około 3000 i dopiero następuje wrzucenie biegu 3. Nadmienię, że jak zaczynam jazdę, to zmiana biegów jest bardzo płynna. Audi kiedy zostało dwa lata temu zakupione bezpośrednio od pierwszego właściciela, miało 20 lat i przejechane ok. 180 tyś km. Niestety przez te 20 lat nie wymieniał oleju w skrzyni. W ciągu tych dwóch lat wymieniono już 2 razy olej i filtr, pomimo, że zrobione zostało zaledwie 4000 km (auto przeznaczone tylko latem na wycieczki). Myślałem, że przepłukanie skrzyni nowym olejem pomoże, niestety nie pomogło. Byłem w kilku serwisach ale w każdym coś innego mówili. Najczęściej padała diagnoza - remont kapitalny skrzyni :-( . Proszę Was o pomoc. Pozdrawiam :-)
Ostatnio zmieniony 10 lis 2014, 09:24 przez paulos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 05 lis 2014, 15:08

Zwracaj proszę uwagę gdzie zakładasz tematy.

paulos
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: paulos » 05 lis 2014, 16:25

Przepraszam, że zamieściłem w złym miejscu swoje zapytanie. Jestem na forum od wczoraj i ciężko w nim się połapać, gdzie można zamieścić dany temat. ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl