[Cabrio] nie dziala elektryczna szyba
[Cabrio] nie dziala elektryczna szyba
mam problem z przednia szyba od strony pasazera.podczas jazdy nagle cos walnelo w dzwiach,szyba opadla i juz sie nie chce podniesc,jak przyciskam przycisk to slychac jak pracuje silownik.co moze byc przyczyna tej usterki i w jaki sposob to naprawic???
z gory dziekuje za odp
z gory dziekuje za odp
Ostatnio zmieniony 19 lis 2007, 09:32 przez golf-nika, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Najprawdopodobniej padła linka która podnosi szybe. Niestety nie obejdzie sie bez rozbierania całego mechanizmu. Linka ta idzie w miejscu zaznaczonym strzałkami.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2007, 00:10 przez Motostacja pl, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
W poprzednim autku, czyli Golfie też poszła mi ta linka i też po stronie kierowcy i jakoś udało mi sie dorobić linkę (nie miałem tam elektryki, ale zasada mniej wiecej ta sama), ale nie było to łatwe.
Z tego co wiem (nie jestem pewien) to linki samej nie można kupć, chyba tylko cłą tą prowadnice, ale powtarzam nie jestem pewien. Do Golfa jak i do starszego Passata były tylko całe prowadnice.
Z tego co wiem (nie jestem pewien) to linki samej nie można kupć, chyba tylko cłą tą prowadnice, ale powtarzam nie jestem pewien. Do Golfa jak i do starszego Passata były tylko całe prowadnice.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A o tym to już referat tu można napisać :mrgreen:
Tu o demontażu boczków:
viewtopic.php?t=6209&highlight=boczku
O, znalazłem taki sam problem jak twój. Tu powinno być wszystko :mrgreen:
viewtopic.php?t=8184&highlight=boczku
Tu o demontażu boczków:
viewtopic.php?t=6209&highlight=boczku
O, znalazłem taki sam problem jak twój. Tu powinno być wszystko :mrgreen:
viewtopic.php?t=8184&highlight=boczku
dlugo sie zbieralam zeby zdiagnozowac moja usterke,ale wkoncu sie udalo.zdjelam boczek,zgodnie z instrukcjami klubowiczy i okazalo sie ze urwala sie rolka prowadzaca linke(ta rolka ktora jest kolo rygielka)poprostu chyba spaw puscil.i teraz jest problem,przyspawac sie tego nie da bo sie stopi to zielone koleczko przez ktore przechodzi linka.wpadlam na pomysl z moim chlopakiem i mechanikiem zeby dotoczyc srube,wywiercic dziure w tym metalowym ocynkowanym wzmocnieniu i zlapac nakretka z drugiej strony.
co Wy o tym myslicie?moze macie jakis inny prostrzy sposob?
co Wy o tym myslicie?moze macie jakis inny prostrzy sposob?
300-400zł to trochę dużo, tym bardziej że ma się dobry mechanizm cały, a w tym kupiony to wolniej lub szybciej ta linka strzeli bo to podobno stała przypadłość.
Ode mnie, sprawdź w jakim stanie jest linka czy nie ma popękanych nitek, bo jak jest już kilka to raczej zaraz sie zaplącze w kołnierzu i puści albo linka albo znowu ta rolka.
Jeśli będziesz miała ją poszarpaną i jesteś z okolic Warszawy to pisałem w tamtym poście namiar na gościa który tym sie zajmuje, u mnie działa do tej pory bez zarzutów.
Ode mnie, sprawdź w jakim stanie jest linka czy nie ma popękanych nitek, bo jak jest już kilka to raczej zaraz sie zaplącze w kołnierzu i puści albo linka albo znowu ta rolka.
Jeśli będziesz miała ją poszarpaną i jesteś z okolic Warszawy to pisałem w tamtym poście namiar na gościa który tym sie zajmuje, u mnie działa do tej pory bez zarzutów.