[B3 1.6 RA/SB] Urwana śruba pomocy , PILNE!!!
[B3 1.6 RA/SB] Urwana śruba pomocy , PILNE!!!
Witam mam następujący problem, zapiekły się śruby od ustawiania zbieżności więc chciałem je rozruszać ale nie idzie i zobaczyhłem ,że można poodkręcać to wszystko i na zewnątrz bd lepiej, ale niestety urwałem śrubke jedną z tych dwóch , nakrętka ze śrubą pod wpływem wybijania nie drgnie, i nie wiem co teraz czy to zalać żywicą jakąś czy coś innego kombinować nie mam już pomysłu a muszę mieś tą zbierzność bo mam nowe gumy;/i czy można na jednej jeżdzić tej śrubie , czy jest może tam jakiś gwint i dlatego nie chciało się wybić???
Re: Urwana śruba pomocy , PILNE!!!
Kolego wiertarka albo wykretakami próbować albo rozwiercić stara śrubę i nagwintować od nowa.michal_93 pisze:Witam mam następujący problem, zapiekły się śruby od ustawiania zbieżności więc chciałem je rozruszać ale nie idzie i zobaczyhłem ,że można poodkręcać to wszystko i na zewnątrz bd lepiej, ale niestety urwałem śrubke jedną z tych dwóch , nakrętka ze śrubą pod wpływem wybijania nie drgnie, i nie wiem co teraz czy to zalać żywicą jakąś czy coś innego kombinować nie mam już pomysłu a muszę mieś tą zbierzność bo mam nowe gumy;/i czy można na jednej jeżdzić tej śrubie , czy jest może tam jakiś gwint i dlatego nie chciało się wybić???