Chłopaki odświeże trochę temat. Jest sens zakładania ABS do B4? Z tyłu mam tacze.
W tym okresie który teraz jest czyli czasami śliska nawierzchnia po naciśnięciu mocniejszym hamulca przednie koła szybko się blokują i jadę na nawierzchni i droga hamowania znacznie się wydłuża. Cena na alledrogo do ABS (pompa, czujniki itd.) nie jest jakaś kosmiczna.
[80 b4] Montaż ABSu, czy da sie założyć ???
Jeżeli byś się kolego zdecydował na montaż ABS to posiadam wszystko co potrzebne. Sprzedaję na części moją rozbitą B4 nawet też z ABK i właśnie zabieram się za demontaż ABSu - jak narazie wyciągnąłem komputer i odkręciłem przewody pod maską wszystko ori tak jak wyszło z fabyki. Jeżeli będziesz potrzebował to pisz na PW, wyślę fotki i się dogadamybialas1 pisze:Chłopaki odświeże trochę temat. Jest sens zakładania ABS do B4? Z tyłu mam tacze.
W tym okresie który teraz jest czyli czasami śliska nawierzchnia po naciśnięciu mocniejszym hamulca przednie koła szybko się blokują i jadę na nawierzchni i droga hamowania znacznie się wydłuża. Cena na alledrogo do ABS (pompa, czujniki itd.) nie jest jakaś kosmiczna.
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
odgrzeje temat i spytam jak udał się ten montaż ABS ? ja u siebie próbuje coś takiego zrobić i rady i spostrzeżenia były by mile widziane :mrgreen:
[ Dodano: 2014-08-01, 17:01 ]
Zamontowałem ABS u siebie w B4, pompa z instalacją ( z wyłącznikiem w konsoli ) z B3 i nawet działa na początku przy hamowaniu z włączonym ABS ściągało na lewo a z wyłączonym nie problem tkwił w przednim prawym czujniku. Teraz działa prawidłowo w B4 z B3. Jeśli ktoś chce informacje, zdjęcia to pisać.
[ Dodano: 2014-08-01, 17:01 ]
Zamontowałem ABS u siebie w B4, pompa z instalacją ( z wyłącznikiem w konsoli ) z B3 i nawet działa na początku przy hamowaniu z włączonym ABS ściągało na lewo a z wyłączonym nie problem tkwił w przednim prawym czujniku. Teraz działa prawidłowo w B4 z B3. Jeśli ktoś chce informacje, zdjęcia to pisać.
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
wyciąłem mocowanie ale ja mam tam niżej parownik więc tak sobie po prostu leży na nim przypięta opaską trytką ( takie leniwe rozwiązanie )
kilka fot ( więcej w "mój złomek" ) Jak ładujesz z b3 do b3 to nie ma problemu, pytaniem jest który rocznik auta. Bo np 90r miewa z przodu piasty jak w b4 i przeguby założysz z koronkami ( grubymi ) z b4, a do tyłu piasty tak samo z b4 lub b3 po 90r bo koronka ABS jest duża a nie jak w starszych b3 drobna co szybko się brudzi i szybciej gnije.
[ Dodano: 2014-11-09, 19:19 ]
koronka z b3 88r
Tylne zgniły. a układ działa normalnie na dużych koronkach z b4
kilka fot ( więcej w "mój złomek" ) Jak ładujesz z b3 do b3 to nie ma problemu, pytaniem jest który rocznik auta. Bo np 90r miewa z przodu piasty jak w b4 i przeguby założysz z koronkami ( grubymi ) z b4, a do tyłu piasty tak samo z b4 lub b3 po 90r bo koronka ABS jest duża a nie jak w starszych b3 drobna co szybko się brudzi i szybciej gnije.
[ Dodano: 2014-11-09, 19:19 ]
koronka z b3 88r
Tylne zgniły. a układ działa normalnie na dużych koronkach z b4