[B4 1.9 1Z] Skrzynia EEN
witam klubowiczow
podepne sie do tematu, w moim audi zgubil sie 3 bieg, czasami zgrzytnie wskoczy ale radosc trwa chwilke bo zaraz wywali go. Planuje wsadzic skrzynie EEN z racji dostepnosci i ceny oczywiscie.
chcialem sie dowiedziec czy poza jedna lapa trzeba jeszcze cos przerabiac??
czy kostki pasuja??
czy wysprzeglik tez pasuje??
PS.
Myslalem rowniez o skrzyni EAB passat b5 90 kucy, ktora polecacie?
podepne sie do tematu, w moim audi zgubil sie 3 bieg, czasami zgrzytnie wskoczy ale radosc trwa chwilke bo zaraz wywali go. Planuje wsadzic skrzynie EEN z racji dostepnosci i ceny oczywiscie.
czy kostki pasuja??
PS.
Kostki pasuje, na blok pasuje, wysprzeglik pasuje, pod łapę podłożyć musisz jedna podkładkę i tyle jak będziesz zakładał będziesz widział o co chodzi. Bierz EEN.mati581 pisze:witam klubowiczow
czy kostki pasuja??
PS.
odpisze zlosliwie bo temat byl tysiace razy, wystarczylo poszukac odpowiedzi.mati581 pisze:witam klubowiczow
czy kostki pasuja??
PS.
trzeba pol grodzi przerabiac, pol osie, przeguby, wysprzeglik, komputer, oslone pod silnik itp
CHŁOPIE, BYŁO X RAZY!
Skrzynia EEN z anglika passata b5 podejdzie do 80 tki ? Bo bd coś dłuższego montował
[ Dodano: 2014-11-16, 13:09 ]
http://allegro.pl/skrzynia-biegow-passa ... 03596.html
kupował ktoś może skrzynie od tego sprzedawcy?
[ Dodano: 2014-11-16, 13:09 ]
http://allegro.pl/skrzynia-biegow-passa ... 03596.html
kupował ktoś może skrzynie od tego sprzedawcy?
Kupilem LUK'a ale byl sachs np. wsrodku, generalnie LUK i Sachs maja bardzo podobna jakosc tylko ze LUK jest czasami troche tanszy od Sachsa, ja kupilem sobie sprzeglo od Sharana VR6, sr. 228mm oznaczenie silnika AAA/AMY jest mocniejsze od seryjnego sprzegla z Zetroka i chula bez zarzutu. Docisk mam seryjny
Tak bo docisk od Sharana nie Pasuje, sr. ta sama ale powierzchnia w Zetorku jest ze tak powiem bardziej "wklesla" ale chula bardzo dobrze jak popada to spokojnie i na 3 biegu z przepali kapcia na seryjnym sprzegle tego nie moglem zrobic bo juz sie slizgalo. Moje ori sprzeglo wytrzymalo 600tys. i w momencie kiedy wstawilem zchipowany sterownik wytrzymalo do 650 tys teraz jezdze 50 tys. na sprzegle VR'ki i chula jak w pierwzsy dzien montazu <ok>
witam
wczoraj wrzuciłem EEN do mojej 80, jesli chodzi o lapy to w moim przypadku bylo tak,
od strony pasazera faktycznie na 4 sruby mocujace pod jedna trzebabylo podlozyc podkladke 5mm ale jednoczesnie musialem zrobic fasolke ok 5mm w lapie w miejscu mocowania do poduchy na wozku, od strony kierowcy jest lapa na 2 sruby z czego jedna plaszczyzne (przylge) w skrzyni tez musialem zeszlifowac ok 5mm i wtedy poducha pasowala idealnie do karoseri, reszta juz pasowala idealnie
wczoraj wrzuciłem EEN do mojej 80, jesli chodzi o lapy to w moim przypadku bylo tak,
od strony pasazera faktycznie na 4 sruby mocujace pod jedna trzebabylo podlozyc podkladke 5mm ale jednoczesnie musialem zrobic fasolke ok 5mm w lapie w miejscu mocowania do poduchy na wozku, od strony kierowcy jest lapa na 2 sruby z czego jedna plaszczyzne (przylge) w skrzyni tez musialem zeszlifowac ok 5mm i wtedy poducha pasowala idealnie do karoseri, reszta juz pasowala idealnie
Witam EEN na pokładzie igiełkowe wymienione sprzęgło zostało stare tarcza org 9 mm gruba wyglądała dobrze docisk koło bez żadnych pęknięć itp uszczelniacz wału tez nowy. tez tak robiłem jak kolega mati581 podkładkę i od str kierowcy otwór nie pasował trzeba było powiększyć skrzynia fajnie chodzi 20 km tylko jechałem do domu na pewno ciaśniejsza jak moja zauważyłem. 2 tyś i jakieś 98 km/h