[Audi 80 B4 Avant ABK] by Balon1996
[Audi 80 B4 Avant ABK] by Balon1996
Siema. Jestem już tu chwilę ale dopiero teraz jakoś naszło mnie przedstawić swoje wozidło. Audi z roku 1994, 2.0 115km z gazem, oczywiście w Kombi co dla mnie na plus. Do tego dochodzą elektryczne szyby x2, elektryczny szyberdach, klima nie nabita i elektryczne lusterka Przebieg przy kupnie 227tyś na dzień dzisiejszy już 232tyś a kupiłem ją w ostatnim tygodniu wakacji( całe wakacje pracowałem na własny samochód). Po kupnie nie działało:
- podświetlenie rejestracji
- radio
- podświetlenie deski rozdzielczej
- podświetlenie wnętrza
- "podwieszany sufit" czyt. opadła podsufitka.
Wszystko to jest na dzień dzisiejszy zrobione. We Wszystkich Świętych poszła mi stacyjka ale od razu na drugi dzień już była druga i wsadzona. Samochód kupiony od policjanta a w jego rękach 8lat i posiadam wszystkie faktury na naprawy przez ten okres. W samochodzie nic nie puka nic nie stuka. Z audio siedzi raydjko Pionier CEM-2000, seryjne 2 głośniki i tuba bez wzmaka w bagażniku co mi wystarcza. W planach mam 2 dodatkowe głośniki w tylnych drzwiach, oświetlenie wnętrza na diodach SMD, oryginalne Alufelgi audi. Aktualne stalówki jak i lusterka pomalowałem na czarny mat. Do zrobienia zostało przykleić odstające listwy. Oceniajcie i komentujcie.
- podświetlenie rejestracji
- radio
- podświetlenie deski rozdzielczej
- podświetlenie wnętrza
- "podwieszany sufit" czyt. opadła podsufitka.
Wszystko to jest na dzień dzisiejszy zrobione. We Wszystkich Świętych poszła mi stacyjka ale od razu na drugi dzień już była druga i wsadzona. Samochód kupiony od policjanta a w jego rękach 8lat i posiadam wszystkie faktury na naprawy przez ten okres. W samochodzie nic nie puka nic nie stuka. Z audio siedzi raydjko Pionier CEM-2000, seryjne 2 głośniki i tuba bez wzmaka w bagażniku co mi wystarcza. W planach mam 2 dodatkowe głośniki w tylnych drzwiach, oświetlenie wnętrza na diodach SMD, oryginalne Alufelgi audi. Aktualne stalówki jak i lusterka pomalowałem na czarny mat. Do zrobienia zostało przykleić odstające listwy. Oceniajcie i komentujcie.
Ogólnie historia jest dosyć śmieszna ale zacznę od początku. Szukałem samochodu całe wakacje oglądając chyba z 30sztuk bmw i same złomy. W przed ostatnim tygodniu dostałem telefon od chrzestnej że jest samochód dla mnie. Gdy wypowiedziała że to Audi 80 to zrezygnowałem bo nie chciałem takiego auta, jakoś w sedanie do mnie to nie przemawia. Ale tydzień po telefonie będąc na zakupach w mieście postanowiłem go zobaczyć. Gdy tylko wszedłem na parking i go zobaczyłem postanowiłem że będzie mój. Stan jego nie był za piękny ale widziałem w nim potencjał. I tak o to tym sposobem stał się mój i ciągle go że tak ujmę upiększam. Tutaj jakieś tam świeże fotki:
Tutaj link do albumu z wszystkimi zdjęciami Audi od zakupu:
https://picasaweb.google.com/1145282992 ... 628/Audi80
Tutaj link do albumu z wszystkimi zdjęciami Audi od zakupu:
https://picasaweb.google.com/1145282992 ... 628/Audi80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Sprecyzuj trochę.Damian80b4LDZ pisze:Masz silniczek krokowy czy śrubę?
Mam śrubę od ustawiania prawdopodobnie składu mieszanki będącą zamocowana na wężu od parownika dalej i silniczek krokowy jak na moje ślepe oko też jest.
Ostatnio podczas polerowania drugiej piękności niedawno kupionej( 80 b3) postanowiłem zajrzeć w niej jakie głośniczki siedzą z przodu i było miłe zaskoczenie. Siedziały tam Kenwood KFC-1028C które od razu trafiły do mojej b4 i o wiele lepiej grają. Tam natomiast trafiły moje oryginalne głośniki Nokia i o dziwo przy oryginalnym radiu grają tam one lepiej niż u mnie. Łapcie jakieś fotki głośniczków.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80