To barachło służy mi dzielnie już 2,5 roku Za to z tyłu znowu zaczyna coś popukiwać (tuleje wymieniane w kwietniu). :-xtomek1982 pisze:barachło FEBI
[B4 1.9 1Z] Oryginalne poduszki amortyzatorów????
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
darecki2010 pisze:Zamówiłem poduszki sachs a przyszły boge w opakowaniu sachs i kosztowały 128zł obie...są zielone i niższe od tych zamienników..a w aucie cisza <ok>
elbula pisze:poduszki audi miały logo boge ,kupowałem w aso wkladałem są i w aso kosztuja koło 300 zł komplet
Niezłe macie te ceny..,-i jeżeli taki zakup był-to uważam ,że bez sensu wydane pieniądze,ale o tym za chwile...
2 Tygodnie temu zakupiłem poduszki amortyzatora z łożyskiem Lemfordera ,a przyszły w opakowaniu Lemforfera ,ale poduszki Boge (rzeczywiście zielone u góry) i za dwie sztuki zapłaciłem 58zł czyli 29zł sztuka.
Jakie bym nie zakupił poduszki czy inny element zawieszenia to i tak po dwóch latach zaczyna wszystko pukać/stukać..,-dotyczy to firm Lemforder/Boge/Moog czy inne niebieskie czy cudowne wzmocnione które tez miałem...Na polskie dziury/wyrwy żadna firma z powyższych nie daje dłużej rady. Po prostu jak się chce mieć cisze to trzeba za jednym razem wymienić wszystko-tj wszystkie elementy zawieszenia łącznie z amortyzatorami i cieszyć się dwu letnim spokojem,-albo krócej do pierwszej czy drugiej-trzeciej wyrwy/dziury w jezdni.
Pewnie to inaczej wygląda jak się ma małe koła, wysokie opony i wysokie/miękkie zawieszenie (amortyzatory i sprężyny)-wtedy żeby mieć cisze w aucie nie trzeba kupować najdroższych produktów najlepszych firm,-bo wtedy wysoka opona i zwykłe wysokie/miękkie zawieszenie to najistotniejsze elementy.
Na zdjęciu Boge w opakowaniu Lemfordera za 29zł/szt.
Pozdrawiam.
Niebieskie poduszki dostępne w slepie 20 v turbo to oryginalne poduszki audi , vw montowane między innymi w AUDI 80 Quatro na amortyzatorach tylnych, zastanawia mnie tylko fakt czy są one takiej samej budowy jak przednie poduszki i czy nie są mniej wytrzymałe z tej racji że były montowane na tyle..?