[B4 ABT]sterownik
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[B4 ABT]sterownik
witam mam pytanie moja niunka miala klopoty ostatnimi czasu... zalewalo ja strasznie i kopcila pojechalem do mechanikow i powiedzieli ze to z powodu jakiegos sterownika :?: na elektronice w samochodzie nie znam sie za mocno szczerze mowiac wiec jezeli mozecie mnie wytlumaczyc o jaki sterownik chodzilo i ile to moze kosztowac(i czy to latwo dostepne) bo oni juz 2 tydzien szukaja <buu> ) z gory dzieki za odpowiedzi <ok>
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Homer ty to nie masz przypadkiem gazu? Źle wyregulowany albo zła emulacja sondy powoduje że auto się tak może zachowywać. Zrób reset ECU i ponowniw zaadoptuj go. Jak to nie pomoże to trzeba szykać przyczyny gdzie indziej. Przyczyną może być sonda, czujnik temeratury, nieprawidłowe ciśnienie paliwa, żły zapłon, przestawiony rozrząd. U mnie swego czasu też już myślałem że sterownik padł bo wykorzystałem wszystkie pomysły a okazało się że nowa sonda która pokazywała prawidłowo jest kaput.
Sterownik na allegro w granicach 100-150 zł i znajduje się za tunelem nagrzewnicy pod schowkiem przy nogach pasażera.
Sterownik na allegro w granicach 100-150 zł i znajduje się za tunelem nagrzewnicy pod schowkiem przy nogach pasażera.
Podaj dokładną datę produkcji auta, to sprawdzę, czy będzie pasował. Podstawa by nie była to wersja sterownika od auta z automatyczną skrzynią biegów oraz miała nowszy 45 PIN wtyk.
Sterowniki z literą na końcu A, C lub F są od silnika ABM - 1,6 l.
Sterowniki z literą na końcu oznaczenia X, B lub E są od silnika ABT - 2,0 l.
Litera końcowa oznaczenia - "H" występowała w sterowniku o początkowym oznaczeniu 443, który miał chyba tylko 38 PIn.
Litera końcowa oznaczenia - "H" występowała w sterowniku o początkowym oznaczeniu 443, który miał chyba tylko 38 PIn.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
:shock: to Czarku ja mam sterownik w\g twojego opisu z 1.6 ABM?czarekj pisze:Podaj dokładną datę produkcji auta, to sprawdzę, czy będzie pasował. Podstawa by nie była to wersja sterownika od auta z automatyczną skrzynią biegów oraz miała nowszy 45 PIN wtyk.
Numer mojego 443 907 311 C. Jak to jest w końcu ?
No chyba że czegoś nie kumam :oops: