[B4 1Z] poduszki amortyzatorow-wymiana
- FilippoAudi80
- Forum Audi 80
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
no można próbować ale ja u siebie tak zrobiłem niestety ale na niewiele się to zdało.SOKOLEOKO pisze:Na początek postaraj się dokręcić tuleję wielorowkową(chyba tak to się nazywa) mocującą poduszkę jeśli zawieszenie masz w dobrej kondycji a pukanie nie ustanie to poduchy do wywalenia
Dodam też że już były wymieniane zdaje się bo były febiego(nie wiem jakie były ori chyba boogi).
Chyba będę musiał wymienić poduchy. Pojawiły się takie głuche stuki jakby ktoś stare drzwi otwierał podczas kręcenia kierą. Zdjąłem kapek nad kielichami i widać, że poducha nie jest centralnie w kielichu. No i wystaje jakoś tak mocno. Nie mam doświadczenia w tym temacie. Rozumiem że stare już w śmietnik i wymiana na nowe?
Fakt może być już wytłuczona, chociaż nie zawsze. Jak podniesiesz auto na lewarku i złapiesz za sprężynę to da się wyczuć czy ma duży luz w osadzeniu.
Poducha nie będzie centralnie w kielichu bo to zależy od skręcenia kół.
Niech ktoś pokręci kierą a Ty obserwuj poduchę to będziesz widział, że pracuje także delikatnie na boki.
Poducha nie będzie centralnie w kielichu bo to zależy od skręcenia kół.
Niech ktoś pokręci kierą a Ty obserwuj poduchę to będziesz widział, że pracuje także delikatnie na boki.