[B4 ABK]Problem z nawiewami -szyby,nogi,środek
-
- Forum Audi 80
[B3 1.8]prawdopodobnie uszkodzona nagrzewnica problem
Witam , mam pewien problem od kilku dni gdy rozgrzeje mi się auto to po prostu paruje mi do środka para i śmierdzi płynem chłodniczym.Odłączyłem przewód tak że nie mam ciepła tylko zimno i ustało parowanie do środka i nie czuc już tego smrodu.Ale teraz mam pytanie w czym może byc przyczyna czy to jest uszkodzona nagrzewnica czy problem leży po stronie czegoś innego.
-
- Forum Audi 80
Nagrzewnice od 40 zl do ponad 140.Cos dobrego to np Nissens lub nawet Febi.Ja tam np na Febi nie narzekałem.Moze byc jeszcze NRF.Mysle ze pol dnia roboty dla kogos kto to juz robilZeby to na spokojnie wszystko poskrecac to dzien pracy trzeba sobie zarezerwowac.Do tego musisz miec jeszcze albo swiezy plyn albo na dolewke troche no i jakis klej i jakis material zeby od razu zrobic nowe klapy
witam Panowie, no niestety lipa i u mnie z ogrzewaniem. w wakacje wymienialem nagrzewnice. zregenerowalem klapki, dzis rozebralem schowek i dostalem sie zeby zajrzec jeszcze raz i wszystko ladnie chodzi. pianka od paneli sie trzyma klapki chodza tak jak powinny.
no ale oczywiscie leci letnie powietrze. na 3-4 biegu praktycznie nie grzeje. co jest kurde grane.
jak dotkne nagrzewnicy to jest goraca u gory i u dolu.
czy jest taka mozliwosc ze pompa wody nie wyrabia?
juz szukam przyczyny nawet w najglupszych m,ozliwych rzeczach.
jak dobrze mniemam to w zaleznosci od ustawienia klapy, powietrze znajduje droge taka jak narysowalem? cieple robi kolo aby sie ogrzac i za nagrzewnica przechodzi do wylotu na kratki. dobrze mysle?
wszystko niby tak jak ma byc a jak poskladam to wieje letnie.
no ale oczywiscie leci letnie powietrze. na 3-4 biegu praktycznie nie grzeje. co jest kurde grane.
jak dotkne nagrzewnicy to jest goraca u gory i u dolu.
czy jest taka mozliwosc ze pompa wody nie wyrabia?
juz szukam przyczyny nawet w najglupszych m,ozliwych rzeczach.
jak dobrze mniemam to w zaleznosci od ustawienia klapy, powietrze znajduje droge taka jak narysowalem? cieple robi kolo aby sie ogrzac i za nagrzewnica przechodzi do wylotu na kratki. dobrze mysle?
wszystko niby tak jak ma byc a jak poskladam to wieje letnie.
zdjalem przewód powrotny od nagrzewnicy i na wolnych obrotach praktycznie "ciura" tylko. a jak dam w pizd** to wtedy leci konkretnie. ale nagrzewnica jest goraca na max . chyba ze nadmiernie ja wychladza... troche mi szkoda pakowac 100zl w pompe wody. gdybym byl pewien ze to to to juz jutro bym pojechal i kupil a tak...
no to kurde dopiero wymienialem i juz znowu to samo? oszaleje. a jeszcze bardziej zwariuje jak bede musial drugi raz sciagac deske. na razie zaleje moze czyms nagrzewnice i zobaczymy potem.
moja kosztowala 40zl tez ( z allegro).
czym ja zalac? octem moze z sodą
@
no ale zaraz przeciez jak wloze tam dlon:
i sprawdze to nagrzewnica jest goraca gdzie sie nie dotkne. nawet dlugo trzymajac reke to parzy.
a co z tą szpara zaznaczana na niebiesko? to tak ma byc czy wyciac wiecej gabki zeby jazakryc?
moja kosztowala 40zl tez ( z allegro).
czym ja zalac? octem moze z sodą
@
no ale zaraz przeciez jak wloze tam dlon:
i sprawdze to nagrzewnica jest goraca gdzie sie nie dotkne. nawet dlugo trzymajac reke to parzy.
a co z tą szpara zaznaczana na niebiesko? to tak ma byc czy wyciac wiecej gabki zeby jazakryc?