Witam wszystkich mam pewien problem z ogrzewaniem.
Wszystko zaczeło od wymiany nagrzewnicy która była rozszczelniona po wymianie nagrzewnicy zregenerowałem klapy powietrza i teraz mam taki problem ,że nie domyka mi klapy ciepła/zimno.Podłączyłem panel na zdjetej desce i zauważyłem ze klapa bardzo dobrze domyka na LO a jak biorę na HI do zostaje szczelina 2-3 cm cały tunel z nagrzewnica wyjmowałem i nie dotykałem się do silniczka. ogrzewanie nie jest złe raczej nie zmarznę ale przed rozebraniem wszystkiego na starej nagrzewnicy mimo tego ze była nieszczelna ogrzewanie aż parzyło.
O co tu może chodzić czy ktoś z was to już przerabiał ? Czemu jej nie domyka ? Na klimatroniku wyskakuję błąd 3.3 ale to czujnik temperatury to raczej nie ma znaczenia.
[Audi 80 B4 2.6 V6 Quattro] Nie domyka klapy ciepło/zimno
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Weź pod uwagę że zamienniki są inne i nie oddają tyle ciepłą co oryginał.
Odnośnie domykania tak po wypowiedziach widzę że to klimatronic czy silniczek nastawczy w pozycji HI dochodzi do skrajnej pozycji? Czy po rozłączeniu silniczka idzie dalej pchnąć?
Praktycznie trzy opcje masz albo powyginałeś klapkę albo coś do środka wpadło śrubka itd. lub pomyliłeś dźwigienkę silniczek klapa.
Odnośnie domykania tak po wypowiedziach widzę że to klimatronic czy silniczek nastawczy w pozycji HI dochodzi do skrajnej pozycji? Czy po rozłączeniu silniczka idzie dalej pchnąć?
Praktycznie trzy opcje masz albo powyginałeś klapkę albo coś do środka wpadło śrubka itd. lub pomyliłeś dźwigienkę silniczek klapa.