Witam
Mam taki problem, audik na zimnym silniku w momencie odpalenia chodzi równo po 2-3s zaczynają spadać obroty i gaśnie, gdy dodaje gazu strzela w filtr. Wszystko zaczyna się uspokajać i wraca do normy gdy silnik złapie temp. chodzi normalnie obroty nie falują odpala bez problemu.
Dziękuje i pozdrawiam
[ 1.8 JN 90KM] Szarpie, strzela, póki zimny
Nie wydaję mi się. Do tej pory nie miałem zestawu do tego silnika. Były do ng i ace. Teraz jest i do tego silnika a to bardzo dobre rozwiązanie. Każdy kto zmienił mechanikę na elektronikę chwali sobie to. Zarobku z tego nie ma praktycznie a liczy się to że przywróciło się kolejne audi do życia i zadowolenie kolejnego forumowicza. A na tym mi zależy.
Doszedłem oco jej chodziło. A mianowicie miałem uszkodzony czujnik temp. wody 0280130040 zawieszony był tak jakby na rozgrzanym silniku stąd takie jej zachowanie a temp. otoczenia już coraz niższa i szalała. Druga sprawa to taka że mam gumę od filtra do przepustnicy pękniętą oraz odpowietrzenie zaworów tzn. kolanko, trójnik uszkodzone więc miałem utrudnione zadanie. Nie mam gazu