[80 b3] zmiana silnika i szkrzyni
[80 b3] zmiana silnika i szkrzyni
witam wszystkich! zakładam nowy temat ponieważ kupiłem kompletna bodę od audi b3. chciał bym teraz przełożyć silnik skrzynie i instalacje gazowa od mojej starej b3 do nowego nabytku. zastanawia mnie tylko czy jest to kłopotliwe zajęcie i ile zajmie czasu. buda która kupiłem posiada maskę od audi b4 i teraz nie wiem czy światła zderzak i błotniki mogą zostać od b3 czy muszę kupić b4. proszę o pomoc. pozdrawiam
Może kolega po prostu kupił "samochód" w wersji mini, tj. samo nadwozie z dowodem rejestracyjnym i żadnych numerów nie musi "przekładać". Może sobie wstawiać teraz dowolny silnik jaki chce.kokolino1 pisze:A co numerami nadwozia? Przecież ich nie przełożysz a kombinacje w tym zakresie śmierdzą kryminałem a składaki juz nie są rejestrowane.
Pojęcie składak odnosiło się do złożenia auta z dwóch numerowanych indywidualnie podzespołów, tj silnika i nadwozia. Odkąd numer silnika nie jest wpisywany do dowodu i traktowany jest jako część zamienna, to pojęcie "składak" nie funkcjonuje .
Ostatnio zmieniony 11 gru 2007, 11:15 przez czarekj, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Ja nie piszę o numerze silnika. Chodziło mi o to czy kupione nadwozie posiada kwity w postaci dowodu rejestracyjnego. Jeśli tak to może przełożyć wszystko tak jak napisał to Czarek, a tego niestety kolega dobo26 nie napisał. A niestety spotkałem się już że ludzie przychodzą się pytać czy jak kupią nadwozie na umowe i jak pozamieniają graty ze swojego auta np. po wypadku to czy wydział komunikacji zrobi im odpowiedni wpis do dowodu rejestracyjnego o zmianie numeru nadwozia. Nie chciałem wprowadzać zamieszania także myślę że teraz to już wszystko wyjaśnione i spokojnie można iść naFranoF1 pisze:o czym Ty piszesz <osohozi> już dawno nikt nie sprawdza numerów silnika <rotfl>kokolino1 pisze:A co numerami nadwozia? Przecież ich nie przełożysz a kombinacje w tym zakresie śmierdzą kryminałem a składaki juz nie są rejestrowane.
dzięki koledzy spokojnie kupiłem budę z papierami i niestety ale muszę ja zarejestrować. tak to już bywa. właśnie ta buda jest w dobrym stanie i za małe pieniądze. mechanik już jest teraz tylko wziąć sie do pracy. o tej masce od b4 jeszcze poczytam w innym dziale. a Piwo będziemy pic jak już wszystko będzie działać. z przełożeniem skrzyni to duzo pracy?