[AUDI 80 ABT] PROBLEM Z ZEGARAMI PO WYMIANIE NAGRZEWNICY!!!
[AUDI 80 ABT] PROBLEM Z ZEGARAMI PO WYMIANIE NAGRZEWNICY!!!
Witam mam problem po wymianie nagrzewnicy po założeniu deski, zegary w połowie nie chodzą mianowicie podświetlenie jest lecz po przekreceniu stacyjki na zapłon kontrolki wogule nie świecą i nie chodzą wskaźniki od temp i paliwa... Nie mam pojęcia co mogło się stać... Podłączyłem inny licznik i to samo... Macie może jakieś pomysły..?
Awaria nastąpiła po zdjęciu całego przedniego panela - musisz sam pomyśleć o tym jak zdejmowałeś panel i co ewentualnie i gdzie mogłeś uszkodzić lub po prostu nie podpiąć. Nic konkretnego nikt Ci nie napisze oprócz tego że wszystkie połączenia i instalacja do sprawdzenia(tym bardziej po tym jak napisałeś, że na drugim liczniku dzieje się to samo). Zakładam, że wtyki sprawdzone i nie uszkodzone mechanicznie. A może któraś wtyka tylko jest założona na gniazdo lecz nie ma fizycznego styku z pinami gniazda i wtyki. Widzisz, każdy może tylko spekulować. Chętnie bym pomógł, ale cóż można w tej sytuacji przez forum. Powodzenia w poszukiwaniu usterki.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Zobacz czy masz plus po zapłonie:
Kostka zółta pin 3
niebieska 16 i 26
Wszystkie kable koloru czarno-niebieski
Patrząc na schemat to po drodze nie ma żadnej kostki wszystko idzie z pinu C15a skrzynkie bezpieczników. Zobacz czy masz napięcie na kablu tego samego koloru w przyciskach nad radiem.
Sprawdź bezpiecznik nr 12
Kostka zółta pin 3
niebieska 16 i 26
Wszystkie kable koloru czarno-niebieski
Patrząc na schemat to po drodze nie ma żadnej kostki wszystko idzie z pinu C15a skrzynkie bezpieczników. Zobacz czy masz napięcie na kablu tego samego koloru w przyciskach nad radiem.
Sprawdź bezpiecznik nr 12