[ Audi Cabriolet AAH czyli 2.8 V6] by Boberro garage
No koledzy niebieska dzisiaj odjechała z nowym nabywcą... taka kolej losu zobaczymy co będzie dalej, jakby ktoś miał na oku jakiś wydech ciekawy subtelny dwururkę do 2.8 jakiś link do ogłoszenia to proszę o info, szukam felg, nie mam jeszcze pomysłu na to autko ale raczej subtelnie szkoda mi tej serii wszystkie oryginalne graty zostawiam żeby kiedyś można było wrócić do serii, do wiosny mam czas, reasumując szukam:
- wydech
- kierownica S2
- zawieszenie ( mogą być sprężyny )
- alufelgi 4x108mm
Ewentualnie proszę o jakieś sugestie podpowiedzi.
- wydech
- kierownica S2
- alufelgi 4x108mm
- Monster_C4
- Forum Audi 80
Pozostało auto na forum czy nie ?Boberro pisze:No koledzy niebieska dzisiaj odjechała z nowym nabywcą... taka kolej losu zobaczymy co będzie dalej, jakby ktoś miał na oku jakiś wydech ciekawy subtelny dwururkę do 2.8 jakiś link do ogłoszenia to proszę o info, szukam felg, nie mam jeszcze pomysłu na to autko ale raczej subtelnie szkoda mi tej serii wszystkie oryginalne graty zostawiam żeby kiedyś można było wrócić do serii, do wiosny mam czas, reasumując szukam:
- wydech
- kierownica S2
- alufelgi 4x108mm
Szukasz kierownicy sline z przedlifta czy polfita , zawias ile -60 przód i - 40 tył ? dwu rurka sprawdza się wydech Rm motros rm3 , alu w 4x108 coś fajnego ciężko będzie znaleźć np w 17 , 18 calach ...
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
szkoda niebieskiej, była niepowtarzalna, ale jak się ma to się kombinuje...wiem po swoich wszystkich starych znajomych klubowych...na palcach bym policzył ilu zostało tak naprawdę przy swoich autach.
koło mogłes zostawić z niebieskiej było fajne...
jesli dobrze widzę to masz niebieski środek, jak chcesz to mam niebieską kierownicę s-line z a4FL za 200pln z poducha na duży wieloklin - troche farby by sie przydalo bo miejscami przeswituje czarny
koło mogłes zostawić z niebieskiej było fajne...
jesli dobrze widzę to masz niebieski środek, jak chcesz to mam niebieską kierownicę s-line z a4FL za 200pln z poducha na duży wieloklin - troche farby by sie przydalo bo miejscami przeswituje czarny
-
- Forum Audi 80
++Boberro pisze:Autko raczej nie będzie na forum z tego co zrozumiałem klienta chociaż strasznie go namawiałem, Kazik zapraszam po świętach to obczaisz szaraka, Wysio kierownicy raczej takiej sportowej bez poduchy jak była w S2, kół raczej na 4x108 szukam.
A jednak autko będzie na forum :mrgreen: Po powrocie z Wrocławia już w moim garażu <mikolaj>
- Monster_C4
- Forum Audi 80
mnie bardzo cieszy jak społeczność ludzi związanych z audi 80 się rozwija w Polsce i w dodatku nie jest anonimowacabrio_blue80 pisze:++Boberro pisze:Autko raczej nie będzie na forum z tego co zrozumiałem klienta chociaż strasznie go namawiałem, Kazik zapraszam po świętach to obczaisz szaraka, Wysio kierownicy raczej takiej sportowej bez poduchy jak była w S2, kół raczej na 4x108 szukam.
A jednak autko będzie na forum :mrgreen: Po powrocie z Wrocławia już w moim garażu <mikolaj>
[url=http://images68.fotosik.pl/473/d5c47091f37cf9d7.jpg]Obrazek[/URL]
Heheheh extra
[ Dodano: 2014-12-26, 12:33 ]
nad kierownicą muszę się zastanowić, wałkuję temat układu wydechowego strasznie podoba mi się kształt końcówek firmy BN-pipes i taki zestaw kosztuje 800 euro z wysyłką , kuuuupe kasy, pytanie czy ktoś w Polsce jest w stanie zrobić identyczny zestaw, za mniejszą kasę:
http://www.bn-pipes.de/de/audi/typ89-b4 ... -1316.html
[ Dodano: 2014-12-26, 12:33 ]
nad kierownicą muszę się zastanowić, wałkuję temat układu wydechowego strasznie podoba mi się kształt końcówek firmy BN-pipes i taki zestaw kosztuje 800 euro z wysyłką , kuuuupe kasy, pytanie czy ktoś w Polsce jest w stanie zrobić identyczny zestaw, za mniejszą kasę:
http://www.bn-pipes.de/de/audi/typ89-b4 ... -1316.html
2.8 V6 dobrze zbiera się od 4000 obr.min dzięki drugiej przepustnicy. Są dwie duża i mała. Można przepolerować kanały dolotowe wokół przepustnic powiększając je troche. Gdzieś kiedys widziałem fotki z tego zabiegu. Ten wydech BN PIPES jest ładny bo dobrze wypełnia wycięcie w zderzaku. Można pojechac do tłumikarza i pokazac mu fotki, na pewno zrobi to taniej. Najpierw trzeba jednak zdobyć same końcówki.stawsz pisze:...
no niestety nie są to szybkie auta w automacie ... mam taki sam i jest to powód dlaczego rozglądam się za swapem na 2.2 T z s2
Przycisk Sport na bank był wciśnięty - lepsze czasy można uzyskać przy przełączaniu biegów w trybie pół ręcznym - sprawdzone na tym aucie jak i na mojej byłej eSce C4 - tylko czy 0, 3 lub 0,5 s robi różnicę, chyba nie.