[B4 2.0 ABT] pompa paliwa czy filtr
- petel
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC
[B4 2.0 ABT] pompa paliwa czy filtr
Witam, mam taki problem w audi - od jakiegos czasu nie zawsze mi pali na benzynie. Nie zawsze slychac pompke paliwa przy przekrecaniu kluczyka ale jak juz chodzi to wszystko jest ok, normalnie jedzie. Czasem przestaje ona dzialac nagle. Czy moze byc tak ze filtr paliwa jest zapchany i nie puszcza paliwa a pompka juz odpuszcza? Paliwo zawsze bylo w aucie , pompa nie chodzi inaczej jak zawsze. To co to pompka pada ?
- petel
- Forum Audi 80
zapomniałem dodać że prąd zawsze dochodzi bo sprawdzałem, przekaźnik też ok.
A jak bym zrobił test że wyjmę filtr paliwa i zobacze czy pompka zawsze nabija ciśnienie ?
Bo ona właśnie kurcze nagle mi pod sklepem przestała działać. A na drugi dzień normalnie na benzynie jeździłem i normalnie wkręcał się. To samo wczoraj odpalałem normalnie na benzynie a gdy chciałem wrócić już musiałem z gazu palić audi.
A jak bym zrobił test że wyjmę filtr paliwa i zobacze czy pompka zawsze nabija ciśnienie ?
Bo ona właśnie kurcze nagle mi pod sklepem przestała działać. A na drugi dzień normalnie na benzynie jeździłem i normalnie wkręcał się. To samo wczoraj odpalałem normalnie na benzynie a gdy chciałem wrócić już musiałem z gazu palić audi.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
u mnie też tak było i się okazało że to pompa, skończyły się w niej szczotki. Bez filtra bym nie próbował bo jak Ci jakiś syf ze zbiornika zassie to zapierdzieli cały wtrysk.petel pisze:Bo ona właśnie kurcze nagle mi pod sklepem przestała działać. A na drugi dzień normalnie na benzynie jeździłem i normalnie wkręcał się.
- petel
- Forum Audi 80
to i tak jak mówisz wymienię ten filtr a pompkę chyba trzeba będzie zamówić bo cóż innego mogło się tam popsuć. Zostaje kwestia wyjęcia starej, kiedyś próbowałem ją wyjąć i mi się nie udało. Czytałem na forum żadnych tam skrzydełek nie mam czy jakichś zapadek. Obracam ją w lewo parę stopni chodzi delikatnie w górę i dół ale jest tak jakby zassana i żadnym sposobem nie mogłem sobie poradzić.