[80 B4 2.0 ABK] Mokry silnik pomocy
[80 B4 2.0 ABK] Mokry silnik pomocy
Witam mam problem z moim silnikiem. Na zewnątrz widać wycieki oleju. Miesięcznie ubywa ok 0,5 litra oleju. Mam pytanie czy preparaty do uszczelniania komór silnika są wystarczajaco dobre aby zlikwidować wyciek czy będe musiał go remontować?
Ostatnio zmieniony 05 lut 2007, 15:04 przez grubas12, łącznie zmieniany 2 razy.
Mokry silnik 2.0 ABK
Wydaje mi się ze spod pokrywy zaworów ale nie jestem pewien bo nizej tez jest mokry. Na kolektorze w tych wgłebieniach tez zalega olej. silnik pracuje cicho wiec mam nadzieje ze to nie uszczelka pod głowicą. jak odkrecam korek od oleju to sa ślady jasnej emulsji, na bagnecie jest czysty olej. Pomóżcie.
Mokry silnik 2.0 ABK
Dzięki. Zmienię zobaczę czy przestanie cieknąć
panowie dobrze ci podpowiadaja zawsze najlepsza jest wymiana uszczelek jak zabawa w specyfiki ktore nie psuja ale napewno nie pomagaja....
Jezeli juz to jest w aluminiowej pusce made in USA firmy gunk uszczelniacz ktory lejesz do silnika jezeli wycieki sa male to mozesz nalac jest dosc dobry ale polecam wymiane uszczelek
POZDRAWIAM
Jezeli juz to jest w aluminiowej pusce made in USA firmy gunk uszczelniacz ktory lejesz do silnika jezeli wycieki sa male to mozesz nalac jest dosc dobry ale polecam wymiane uszczelek
POZDRAWIAM
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
hejka czas odgrzać znowu kotleta :mrgreen:
orientujecie się może jakie uszczelki przychodziły do ABK?
mam wycieki, kupiłem gumową z metalowymi tulejkami w środku i znajomy stwierdził że się nie nadaje...
zamówiłem korkową choć ciężko było jeszcze nie przyszła...
jak ktoś ma dostęp do etki albo ma jakieś doświadczenie z tymi uszczelkami to proszę o info.
ewentualnie biorę pod uwagę żę pokrywa może wypaczona, możliwe? W końcu sporo śrub jest. Jak możecie to napiszcie również kolejność i moment dokręcenia. Może sam się zabiorę za to.
pozdro
orientujecie się może jakie uszczelki przychodziły do ABK?
mam wycieki, kupiłem gumową z metalowymi tulejkami w środku i znajomy stwierdził że się nie nadaje...
zamówiłem korkową choć ciężko było jeszcze nie przyszła...
jak ktoś ma dostęp do etki albo ma jakieś doświadczenie z tymi uszczelkami to proszę o info.
ewentualnie biorę pod uwagę żę pokrywa może wypaczona, możliwe? W końcu sporo śrub jest. Jak możecie to napiszcie również kolejność i moment dokręcenia. Może sam się zabiorę za to.
pozdro