Oczywiscie że za długo ...sprawdż czujnik temp.niebieski ,przy króćcu głowicy ,zajrzyj też pod uszcelkę jego wtyczki ...na vagu temp.cieczy dla kompa zapewne cały czas na minusiehej pisze:Jak długo powinna świecić kontrolka świec zarowych bo u mnie to trwa około 15-20 sekund czy to nie za długo
[B4 1.9 1Z 90KM] Brak kontrolki świec żarowych, zły licznik
a świecąca kontrolka przez 8-10sek przy temperaturach zewnętrznych ~ -14 stopni, to OK czy też za długo ??
przy temperaturach do -5 to kontrolka świeci może z 5sek i gaśnie ... oczywiście na cieplejszym silniku kontrolka się już nie pojawia ...
szukałem, ale nie znalazłem - od jakiej temperatury p powinny zaczynać grzać świece ??
przy temperaturach do -5 to kontrolka świeci może z 5sek i gaśnie ... oczywiście na cieplejszym silniku kontrolka się już nie pojawia ...
szukałem, ale nie znalazłem - od jakiej temperatury p powinny zaczynać grzać świece ??
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Zwykle poniżej +5 stopniDaMaGe pisze:szukałem, ale nie znalazłem - od jakiej temperatury p powinny zaczynać grzać świece ??
Wszystko prawidłowo 8-)DaMaGe pisze:a świecąca kontrolka przez 8-10sek przy temperaturach zewnętrznych ~ -14 stopni, to OK czy też za długo ??
przy temperaturach do -5 to kontrolka świeci może z 5sek i gaśnie ... oczywiście na cieplejszym silniku kontrolka się już nie pojawia