[B3/B4]Opis instalacji sterownika centralnego zamka z pilota
Witam zakupiłem sterownik centralnego zamka RTX. Na podstawie schematu podłaczenia który dostałem wraz z sterownikiem ,schemat dla sterowania plusem,minusem i bezpośrednio siłownikiem są identyczne jak u kolegi aldiego z pierwszej strony tematu.
Natomiast schemat dla sterowania zmiennego(plus/minus) ,którego kolega użył w opisie na pierwszej stronie tematu rózni się od mojego.Skoro trzy schematy są takie same , to czwart również powinien być identyczny..
Teraz pytanie wpinać się tak jak na pierwszej stronie tematu czy wg. mojego schematu ?? Biały ,zółty i pomar-czarny do masy , zółto czarny do stałego plusa , a w przewód niebiesko-zielony wpinać się pomarańczowym od strony drzwi i biało-czarnym od kompresora??
Natomiast schemat dla sterowania zmiennego(plus/minus) ,którego kolega użył w opisie na pierwszej stronie tematu rózni się od mojego.Skoro trzy schematy są takie same , to czwart również powinien być identyczny..
Teraz pytanie wpinać się tak jak na pierwszej stronie tematu czy wg. mojego schematu ?? Biały ,zółty i pomar-czarny do masy , zółto czarny do stałego plusa , a w przewód niebiesko-zielony wpinać się pomarańczowym od strony drzwi i biało-czarnym od kompresora??
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
aldi, mam pytanko jak Tobie sprawuje się ten sterownika stig'a bo planuję zakup już na dobre sterownika u mnie w sklepie mają jakieś innej firmy za 115 zł handlują tym od lat mieli tylko jedną reklamacje na produkt to wydaje się godny polecenia, więc nie wiem czy jest sens zamawiać z neta jak na miejscu jest. Jeszcze jedno pytanie masz podpięte to pod oryginalną syrenę czy dokupywałeś, bo zastanawiam się by dokupić,ale tez nie wiem czy ma to sens.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Z kluczyka ale mnie już to wkurza więc chyba kupie sobie BX20 ze zwykłymi pilotami.
Nie montowałem syreny bo tak nie ten stig nie miał alarmu. Miał niby odcięcie zapłonu ale nie chciało mi się go podłączać.
Bo i tak najskuteczniejsze zabezpieczenie to dobrze schowany i podłączony ukryty wyłącznik. Nawet odcięcie z alarmu/sterownika centralnego zamka trzeba dobrze schować i podłączyć aby spełniało funkcje.
Nie montowałem syreny bo tak nie ten stig nie miał alarmu. Miał niby odcięcie zapłonu ale nie chciało mi się go podłączać.
Bo i tak najskuteczniejsze zabezpieczenie to dobrze schowany i podłączony ukryty wyłącznik. Nawet odcięcie z alarmu/sterownika centralnego zamka trzeba dobrze schować i podłączyć aby spełniało funkcje.
Witam czy taki sterownik podejdzie do audi 80 b3 i nie bedzie trzeba kombinowac z diodami ??
http://allegro.pl/sterownik-zamka-centr ... 55808.html
http://allegro.pl/sterownik-zamka-centr ... 55808.html
-
- Forum Audi 80
Kupiłem taki sterownik: http://allegro.pl/uniwersalny-sterownik ... 53513.html podłączyłem wszystko działa jak należy( są nawet 2 wyjścia na kierunki także montaż podszedł bez problemu ) tylko piloty są dość lipne i tutaj mam zamiar spróbować kupić jakiś lepszy pilot razem z kluczykiem i zakodować go do mojej centralki. Pytałem w sklepie ale nie skopiują nie oryginalnego pilota próbował ktoś kodować samemu pilot?