[ABK.2.0.115+Lpg] czy wtryskiwacz ,pompa paliwa w zbiorniku?
-
- Forum Audi 80
[ABK.2.0.115+Lpg] czy wtryskiwacz ,pompa paliwa w zbiorniku?
Witam mam problem z odpalaniem na benzynie, gdy nie chce zaskoczyc na benzynie i probuje na lpg i
to jest dosc dziwne bo gdy odpale na gazie i przelacze na paliwo to silnik pracuje jakby nigdy nic,
a gdy zatankuje wieksza ilosc benzyny to problem tak jakby znika , wracam zostawiam na noc,
z rana podchodze i problem wraca. Pomocy !! Sory jesli ten temat byl.[center][/center]
to jest dosc dziwne bo gdy odpale na gazie i przelacze na paliwo to silnik pracuje jakby nigdy nic,
a gdy zatankuje wieksza ilosc benzyny to problem tak jakby znika , wracam zostawiam na noc,
z rana podchodze i problem wraca. Pomocy !! Sory jesli ten temat byl.[center][/center]
Ostatnio zmieniony 31 gru 2014, 10:05 przez Adrianoo2.0E, łącznie zmieniany 3 razy.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Adrian, zatytułuj poprawnie temat - [Tag] https://audi80.pl/-zanim-cos-tu-napi ... vt9608.htm
Wtrysk rozruchowy...nic innego nie przychodzi mi w tej chwili do głowy. https://audi80.pl/b4-abk-20-lpg-pyta ... t46105.htmAdrianoo2.0E pisze:mam problem z odpalaniem na benzynie,
to jest dosc dziwne bo gdy odpale na gazie i przelacze na paliwo to silnik pracuje jakby nigdy nic (...) zostawiam na noc, z rana podchodze i problem wraca.
-
- Forum Audi 80
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Adrianoo2.0E, sprawdź co kolega wyżej napisał sprawdź czy kabelki przy wtyczce nie są uszkodzone to częsty przypadek a poza tym na forum wsio opisane jak i co.
No może być jeszcze sam czujnik temp niebieski bo z niego chyba ecu bierze info o temp silnika i albo włącza wtryskiwać albo nie chyba że się mylę to nich mnie ktoś poprawi.
Ewentualnie jeszcze może regulator ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej ale to tak chyba mniej prawdopodobne.
No może być jeszcze sam czujnik temp niebieski bo z niego chyba ecu bierze info o temp silnika i albo włącza wtryskiwać albo nie chyba że się mylę to nich mnie ktoś poprawi.
Ewentualnie jeszcze może regulator ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej ale to tak chyba mniej prawdopodobne.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Miałem kiedyś podobny przypadek, idę do auta Odpalam a on nic kompletnie, walka z autem ale nic, kręci ale nie chce zagadać, kupiłem nowa ori kopulke i palec, wymieniłem ale nadal to samo. Napisałem temat na forum no i padł werdykt na Pompę paliwa, fakt po przektęceniu stacyjki nie było słychać tego cyknięcia nabijania paliwa. Myślę ok spróbuję w trybie awaryjnym odpalić na gazie, no i odpaliła bez problemu, zgasilem i zaraz od strzala odpaliła na pb, okazało się ze pompa się zawiesiła, wiec wymieniłem i juz się nie powtórzyło
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Coś mi się teraz przypomniało. W aucie mojego brata (ABK) spotkałem się z takim przypadkiem, że silnik nie chciał pracować na niskim stanie paliwa. Okazało się, że winowajcą było zapchane sitko kosza pompy. Paliwo w niedostatecznej ilości dopływało do komory pompy, w skutek czego pompa tłoczyła do magistrali powietrze. Natomiast w sytuacji gdy paliwa w zbiorniku było na tyle, że wlewało się do komory pompy od góry, silnik zapalał normalnie.Adrianoo2.0E pisze:gdy zatankuje wieksza ilosc benzyny to problem tak jakby znika
-
- Forum Audi 80