[1.9 TDI] jaki olej jest najlepszy
[1.9 TDI] jaki olej jest najlepszy
Witam posiadam Audi b4 1.9 TDI i bierze mi toriszeczke oleju , silnik pracuje ok nie mam wycieków tylko prosze o opinie o dobrym oleju ktory moze mi pomoze z tym problemem
Ostatnio zmieniony 20 sty 2013, 19:01 przez bartusgo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
pewnie ABK ma sie nijak do 1Z, ale ja sie przezuciłem z Mobila na Valvoline i zuzycie oleju znacznie spadło. i silnik stał sie troche spokojniejszy i cichszy... raczej same plusy.
słyszałem o tym oleju sporo dobrych informacji, sporo uzytkownikow chwali sobie ten olej, w koncu jest polecany do silników z przebiegiem 100 000+... wiec warto troche dołozyc. u mnie 5L Valvo 10w40 do benzyniaka to byl koszt 110zł razem z filtrem oleja...
słyszałem o tym oleju sporo dobrych informacji, sporo uzytkownikow chwali sobie ten olej, w koncu jest polecany do silników z przebiegiem 100 000+... wiec warto troche dołozyc. u mnie 5L Valvo 10w40 do benzyniaka to byl koszt 110zł razem z filtrem oleja...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Zruzumieliśmy ,zrozumieliśmy 8-) a valvoline ,jak już wspomniałem jest dobry i do Pb i do tdi.Tematów na temat tego oleju i nie tylko ,nawet na naszym forum jest mnóstwo i to że jest to bardzo dobry olej nie budzi wątpliwości i nie ma co pisać w kółko o czymś ,co jest już dawno wiadome 8-)Lucazzz pisze:nie zrozumielismy sie, chodziło mi o to ze valvoline do PB moze elegansko wspołpracowac z benzyniakiem, ale valvo do tdika to juz nie bardzo z 1Z-em
Ostatnio zmieniony 27 sty 2013, 19:53 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
[B4 1.9 1Z] Który olej wybrać:?
Mam pytanie który olej wybrać Valvoline MxaLife 10*40 czy Valvoline Maxlife Diesel 10*40
Czy one się czymś różnią ?
Czy one się czymś różnią ?
Kolego temat poruszany już nie raz. Jedną z zasad tego forum jest że najpierw używasz szukajki a dopiero potem zakładasz nowy temat. A co do twojego pytania. Ale jak i vavoline maxlife tak i maxlife diesel to praktycznie te same oleje. Różnią się nieco dodatkami. Oczywiście jeśli ma to być do diesla to lej ten dedykowany do diesla.
Re: [1.9 TDI] jaki olej jest najlepszy
Troszeczkę to znaczy ile ? Mój 1z pracuje na Mobilu xe 3000 5w-30... Dolewam około litra na 15 tys km.bartusgo pisze:Witam posiadam Audi b4 1.9 TDI i bierze mi toriszeczke oleju , silnik pracuje ok nie mam wycieków tylko prosze o opinie o dobrym oleju ktory moze mi pomoze z tym problemem