Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

audi 80 b4[1z] wibracje.

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 09 sty 2015, 22:59

Tomcionerwus pisze:probuje jutro jeszcze pokommbinowac z regulacja pedału gazu
Podziel się wrażeniami z regulacji ,bo wszyscy jesteśmy bardzo ciekawi ;-) ...A na poważnie ,to kup ori uzywki ,wymień i zapomnij o wibracji budy ...znudziło mi się to już w kółko pisać ,ale praktycznie żadna nowa poduszka ,nie jest w stanie zastąpić ori ...nie wiem jak te po kilka stówek ,bo mało kto się na kupno takich porywa ,ale na pewno te po 50 czy 100zł to twardy gumowy schit i nawet wymęczona ori ,z której wyciekł cały olej ,jest od nich lepsza...a to że przy febi ,o których wspomniałeś ,pisze że "hydropodstawa " ,to nie znaczy że tak jest ...jak ja bym chciał przytaczać opisy ,w których są poopisywane bzdury ,to można by książkę napisać ;-) Żeby nasze 80 tki chodziły tak ,jak to przewidziała fabryka ,czyli żadnych telepiących się od wibracji kierownic, itp.,to wszystkie ,podkreślam WSZYSTKIE poduszki ,łacznie z poduszkami skrzyni biegów ,powinny być ori ...nawet jedna twarda podrubka poduszki skrzyni, potrafi wyrażnie przenosić drgania na nadwozie...jedna twarda podruba silnika ,i robi się tragedia ...przynajmniej w moim odczuciu

Awatar użytkownika
Francis1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Francis1982 » 10 sty 2015, 02:08

Twój słowotok Munior mnie rozbraja <ok> To pewnie jakiś manifest :mrgreen:

Ale co racja to racja <ok>

Zresztą podałem ceny.

Dużo ludzi kupuje części, które pasują a sprzedawcy nie mają zielonego pojęcia (lub celowo wprowadzają w błąd) o tym czy dana rzecz jest adekwatnym ekwiwalentem.....
Kiedyś nawet mi sprzedali złą uszczelkę pod głowicę do 1Z... I to w sklepie specjalizującym się w VAG.... Po pierścieniach i panewkach auto stało kolejny weekend ze względu na zasraną uszczelkę...

Tomcionerwus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: tomek
Nadwozie: Avant

Post autor: Tomcionerwus » 10 sty 2015, 12:54

Ganimadeus pisze:a jaki system w kompie? Podeślij maila na pw to Ci podeślę co trzeba.

wysłałem na PW mojego maila.to podeslij a oprogramowanie przawdpodobnie windowsa xp... ale mam program do diagnostyki fiata tylko ze silnik sprawdza reszty niemoge. ale działa...

przyjdzie do sprawdzenia mojej audicy to brak polaczenia mi wywała, ale dalej bede walczył...

Awatar użytkownika
Ganimadeus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Ganimadeus » 10 sty 2015, 13:39

Tomcionerwus pisze:
Ganimadeus pisze:a jaki system w kompie? Podeślij maila na pw to Ci podeślę co trzeba.

wysłałem na PW mojego maila.to podeslij a oprogramowanie przawdpodobnie windowsa xp... ale mam program do diagnostyki fiata tylko ze silnik sprawdza reszty niemoge. ale działa...

przyjdzie do sprawdzenia mojej audicy to brak polaczenia mi wywała, ale dalej bede walczył...
To nie wiesz jakiego masz windowsa?!

Tomcionerwus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tomcionerwus » 10 sty 2015, 22:07

jest jakas roznica miedzy poduszkami silnika tzn chodzi mi o wersja automat i manual

Awatar użytkownika
Francis1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Francis1982 » 11 sty 2015, 12:41

Raczej nie. Jedyna różnica to między PB i ON

Awatar użytkownika
pniaku
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pniaku » 11 sty 2015, 12:47

Tomcionerwus pisze:jest jakas roznica miedzy poduszkami silnika tzn chodzi mi o wersja automat i manual
z tego co się orientuje to jest to samo ;)

Tomcionerwus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tomcionerwus » 11 sty 2015, 15:31

pytam w sencie twardosci tych poduszek bo juz sam nieiwem co o tym wszystkim sadzic....

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 11 sty 2015, 15:48

Ja też jestem teraz na etapie wymiany poduszek, przynajmniej jednej i z tego co udało mi się znaleźć na różnych forach kolory nabite na poduszkach odpowiadają twardości. Niestety nie jest nigdzie opisane który kolor odpowiada jakiej twardości i jaki ma wpływ zastosowanie poduszki z innym oznaczeniem. Np lewa poducha ma 3 rodzaje kropek. Pomarańczowe i niebieskie są do manuala a białe do automatu. Jestem też ciekaw czy kupując poduchy nie warto brać tych z benzyniaka bo diesel ma większe wibracje i te poduchy mogą być bardziej zmęczone...

Tomcionerwus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tomcionerwus » 12 sty 2015, 20:20

umnie sytuacja stoi ze mam poduszki chyba do kitu. ale dzis znalałżme orginalne poduszke co była przy tym silnika jak robiłęm przekladke silnika....mam pod spodek trzy zolte kołka. jutro moze sie zdecyduje zamienic i wtedy pozostaje mi dokupic druga w sklepie...

co do roznicy poduszek miedzy manuale a automatem musi byc....
moze sa rozne twardosci.... bo moze sa one tam zrobione ze jedna cała gumowa a druga ma w sobie olej..... ale tego niemoge potwierdzic....

[ Dodano: 2015-01-14, 12:29 ]
bozmek pisze:Nie ruszaj pompy pompa nic nie ma do tego te wibracje masz takie ze na wolnych ci drga w srodku tak wszystko na kierownicy tez czuc?
tak czuc wibracje. ale sie zastanwiam czy nietrzeba by wyczyscic nastawnika tylko ja o tym niemam pojecia....

no dzis zmieniłem jedno poduszke i jest roznica. ale jeszcze pozostaje mi podniesc obroty na sterowniku na 100obr/min i wteyd bedzie git . jeszcze pozotsaje mi usunac dekatne stuki na zawiasach drzwi i plastiki poprzykrecach....

No dzis wymieniłe zawiasy w przednich drzwiach kierowcy i juz jest roznica duza. ale cos jeszcze mam nieprzykrecone w kolumnie kierowniczej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl