Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audio w cabrio

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
racy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Audio w cabrio

Post autor: racy » 12 gru 2007, 13:12

Witam, zamierzam jakiś sprzęt zdziałać do mojego B4 cabrio. Czy ktoś z Was ma gdzieś upchnięte 16 ?? Byłem niedawno w VIPaudio we Wrocławiu i mi powiedzieli że nawet jeśli zrobią panele do drzwi to jest strasznie ciężko (czt. drogo) je wygłuszyć, a tak w ogóle to istnieją dwa rodzaje konstrukcji drzwi do audi cabrio przy czym do jednej z nich da się zamontować tylko te głosniki o bardzo małej głębokości montażu. Czy macie tylko te 10 cm pod deską? Jeśli macie 16 cm to podzielcie się doświadczeniami w temacie... Z tyłu mam tego fabrycznego "suba" firmy Nokia co sprowadza się do telepania wszystkich możliwych plastików... Tu zamierzam wykorzystać istniejący tunel z bagażnika i jakąś drobną skrzyneczkę zainstalować. Jestem maniakiem brzmienia (nie urywania dupy przez bas) i boję się że co bym nie zrobił bez 16cm głośników nie będzie mi to grało. W drugim aucie całość mam na Infinity Kappa, sub + zestaw dwudrożny, wszystko zmontowane i wygłuszone w Extreme Car Audio we Wro. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 18 gru 2011, 13:22 przez racy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 13 gru 2007, 01:53

racy, bez paneli drzwiowych nic nie wymyślisz, bo i jak ?
Musisz zbudować dobre audio z przodu, aby nie było okrutnie drogo proponuję Ci 16.5 cm Signat H16 + Tweetery w słupki lub podszybie.
Najlepiej jak zasilisz to wzmacniaczem. Pod te głośniki misisz wyrezać lub kupić panele drzwiowe. Dobrze byłoby wygłuszyć drzwi. O tym wszystkim znajdziesz na naszym forum w tym dziale.

Nie miałem cabrio, wiec nie wiem dokładnie jak powinny wyglądać tam panele. Czy z coupe nie przypasuje się paneli ? Jeśli pasowałyby to kup je na www.taschki.pl powołaj się na nasz klub i proś i zniżkę.

Jak już zbudujesz sobie przód, to pomyslimy nad tyłem. Nie znamy budżetu, wiec póki co nie wiadomo a jakich cenach się poruszać.

Nie wiem co naopowiadali Ci panowie z tego CA we Wrocku, ale panele drzwiowe charakteryzują sie między innymi tym, że są wystające na tyle, iż kosz głośnika nie wchodzi do środka drzwi, więc głupotą jest mówić, że problem może być z głębokością.

Zerknij u mnie panele, kliknij w grafikę mojego auta w podpisie.

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl