[B3 2.0 3A] szarpanie podczas jazdy
[B3 2.0 3A] szarpanie podczas jazdy
witam kolegów i mam pytanie takie jak w temacie czyli od nie dawna stało mi sie takie coś że podczas jazdy na gazie na każdym biegu w przedziale 1200-1800obrotów przy dodawaniu gazu szarpie mi autem tak jak by coś było zawilgocone albo jak by brakowało prądu a jak już mam wyżej obroty silnika to babunia idzie pięknie i tak moje pytanie od czego tu zacząc żeby w koszta duże nię ładować,powiem tyle że cały układ zapłonowy tak jak palec,kopułka,przewody,świece były wymieniane gdzieś 8000km,wcześniej i wszystko firmy ngk.Prosze za konkretne odpowiedzi i z góry dziękuje,.,
u mnie był burdel w komputerze ,to miałem większe jaja niż ty,szarpanie,chodzenie na 3 cylindry, brak mocy itd a to wszystko przez śmietnik w kompie gazu
Trudno powiedzieć ,co z zapłonu należy wymienić,u mnie zazwyczaj ,jak chodziło na benzynie dobrze a na gazie źle, to wina zawsze leżała w przewodach zapłonowych,miały przebicie,a to,że przejechałeś 8 tys nie oznacza,że muszą działać dobrze,przewody na benzynie będą dobrze działać ,a na gazie będą strzały,szarpania itd.
Gaz potrzebuje bardzo dobrych przewodów zapłonowych,wystarczy,że przewody mają przebicia i gaż będzie kuleć,benzyna będzie chodzić jak talala
Trudno powiedzieć ,co z zapłonu należy wymienić,u mnie zazwyczaj ,jak chodziło na benzynie dobrze a na gazie źle, to wina zawsze leżała w przewodach zapłonowych,miały przebicie,a to,że przejechałeś 8 tys nie oznacza,że muszą działać dobrze,przewody na benzynie będą dobrze działać ,a na gazie będą strzały,szarpania itd.
Gaz potrzebuje bardzo dobrych przewodów zapłonowych,wystarczy,że przewody mają przebicia i gaż będzie kuleć,benzyna będzie chodzić jak talala
wiem że gaz potrzebuje dobrego prądu więc zawsze jak wymieniam to staram brać z górnej półki a co do komputera gazu to u mnie takowego nie ma bo ja se gaz zakładałem 1generacji bo troche sam grzebie przy aucie żeby jak najmniej jeżdźić po mechanikach i dla tego ten gaz też mam 1generacji bo na nim też trochę co nie co się znam i też sam dużo przy nim robię bo taki sam miałem w audi 100 c3 i miałem go 12 lat i w tej setce nigdy ale to nigdy nie miałem z nim problemu a parę set km nią zrobiłem i dla tego ten właśnie gaz z tej setki założyłem do tej mojej babuni