[B3 1.8 PM] nie włącza sie wentylator
[B3 1.8 PM] nie włącza sie wentylator
od paru dni zaobserwowałem że nie włącza sie wentylator i wariuje licznik od temperatury raz pokazuje 89 raz 120 raz 70 i takie tam nie mam pojęcia dlaczego tak się dziej jest też zimny wąż od chłodnicy .... płyn w zbiorniczku jest nagrzewnica i chłodnic wymieniona tylko są luzne kabeli przy tych 2 czujnikach obok głowicy i dzisiaj właczyła sie ta lampka co jest całkiem u góry na liczniki od temperatury i miga raz miga raz nie prosze o pomoc czy może to być sprawa tego czujnika pierwszego od chłodnicy
Ostatnio zmieniony 12 sty 2015, 09:28 przez macho227, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
no to on powinien dawać info o temp do ecu silnika, jakie oznaczenie silnika masz :?:macho227 pisze:chodzi o ten od lewej strony ten co ma kabelek odsłonient
A co do mrugającej kontrolki to zdejmij jeden z przewodów tylko nie wiem który z tego drugiego czujnika masz na nim dwa kable jeden to zegar temp a drugi kontrolka. Coś mi się zdaje że ten czujnik jest uszkodzony.
A silnik na pewno Ci się nie przegrzewa bo może termostat padł i dlatego to wszystko:?:
Re: [b3 1.8] nie włącza sie wentylator
na początku do wymiany jest termostat,potem daj na krótko wentylator jak się będzie kręcił jest oki to czujnik temperatury będzie do wymiany.zobacz bo to może być wina licznika całego że świruje,lub czujnik temperatury silnika?a jaki masz gaźnik?