[B4 2.0 ABK] Dziwna żarówka
[B4 2.0 ABK] Dziwna żarówka
Witam.
Dziś podczas naprawy przełącznika zespolonego odkręciłem sobie zegary z ciekawości i znalazłem ciekawą rzecz. Mianowicie wyciągnąłem z czeluści spaloną żaróweczkę na kablu. Kabel w kolorze żółtym i niebiesko czarny. Oprawka przypomina mi tą z gniazda zapalniczki lub popielniczki. W zegarach nie ma odpowiedniego miejsca na nią. Żarówkę wymieniłem, na zapłonie mruga a po chwili świeci się jednostajnie. Wyjaśnienie w filmiku jak się zuploaduje.
Czy wie ktoś do czego to może służyć?
Pozdrawiam
EDIT/////
Dziś podczas naprawy przełącznika zespolonego odkręciłem sobie zegary z ciekawości i znalazłem ciekawą rzecz. Mianowicie wyciągnąłem z czeluści spaloną żaróweczkę na kablu. Kabel w kolorze żółtym i niebiesko czarny. Oprawka przypomina mi tą z gniazda zapalniczki lub popielniczki. W zegarach nie ma odpowiedniego miejsca na nią. Żarówkę wymieniłem, na zapłonie mruga a po chwili świeci się jednostajnie. Wyjaśnienie w filmiku jak się zuploaduje.
Czy wie ktoś do czego to może służyć?
Pozdrawiam
EDIT/////
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
W ogóle się nie zapala.
Edit///////////
Chyba problem rozwiązany. Post z 04.06.2007 :mrgreen: sylar, szedł w dobrą stronę
Zrobię dokładniejsze zdjęcie.Jarewa pisze:Obudowa wskazuje na brak taśmy airbag bo przy tej nie ma i nie wciśniesz. Obudowa pająka przedlift bez airbaga. Nie będę się kłócił ale tu coś nie gra.
Edit///////////
Chyba problem rozwiązany. Post z 04.06.2007 :mrgreen: sylar, szedł w dobrą stronę
czarekj pisze:[...] Z tego co pamiętam to jeden z przewodzików ma chyba izolacje koloru biało niebieskiego. Oba przewody od lampki poduszki stanowią jakby odrębna dwuprzewodowa wiązke kabli zakończoną oprawka z zarówka.