Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.8 AAH] [Coupe] Problem z licznikiem, wskazówka tempera

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PuSzEk
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Bartek
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH

[B4 2.8 AAH] [Coupe] Problem z licznikiem, wskazówka tempera

Post autor: PuSzEk » 13 sty 2015, 18:39

SIemka
Od dłuższego czasu mam problemy z licznikiem; źle wskazywało temperature(zaniżało), paliwo tez szalało, obrotomierz przekłamywał(zaniżał obroty), wyrwałem ze szrotu licznik od audi 80 2.6 V6 automat, dałem licznik do elektronika żeby go przeglądnął, przelutował itp., bo przy pierwszym podpięciu nie działał wskaźnik paliwa, ten "nowy" licznik miał Mini Check, a oryginalnie w moim starym mam Auto Check, więc go przełożyłem ze starego licznika do tego "nowego".
Po odebraniu licznika podpiąłem wszystko i cud, obrotomierz działa poprawnie, temperatura też(jak już się bardzo dobrze nagrzał silnik to delikatnie zawyżało), zawyżało mi cały czas paliwo i zaświecała się kontrolka w Auto Checku od rezerwy, chociaż paliwa było sporo w baku....
Przełożyłem stabilizator napięcia ze starego licznika do tego "nowego" i kontrolka zgasła ale znowu zaniżało temperature i paliwo, tak jak w starym liczniku, pojechałem więc do sklepu i kupiłem nowy stabilizator napięcia, zamiennik jak podane było na forum LM7810 z tego co pamiętam, założyłem i dalej jest ten sam problem, pokazałem przy okazji kolesiowi te 2 stabilizatory i stwierdził, że jeden jest 5V, a drugi 10V, czujnik temperatury jest na 1000% sprawny i oryginalny, gdyż był podmieniany i to w ilości 3 sztuk sprawnych z innych aut :lol:
Pomoże ktoś co może być przyczyną takiego zachowania licznika?? Temperatura przekłamuje o ok 10-20*C, przed kreską 70 lub 80*C(bo nie wiem jak to w końcu jest) otwiera się termostat, po przekroczeniu kreski(70-80*C) to ta kreska przed 90*C załączają się wentylatory, także ewidentnie jest coś nie tak, liczniki były zakładane 2 inne, jeden też nie działał jak stary licznik, a drugi to tak jak teraz opisałem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl